fredag 14. april 2017

Akutt bronkitt smittsomt

Akutt bronkitt forårsaket av virus vil ofte være smittsomt så lenge symptomene varer. Noen ganger vil man få en relativt langvarig tørrhoste i . Det ikke uvanlig med smerte i brystveggen under hosting. For de fleste varer hosten i to til tre . Bronkitt kan være akutt eller kronisk.

Kronisk bronkitt , som i de. Etter noen få dager . Legen bruker ofte diagnosen akutt bronkitt hvis et barn får pusteproblemer ( symptomer) i forbindelse med en luftveisinfeksjon. Som regel skyldes dette et virus.


Det vanligste kjennetegn er vond hoste. Man kan også få lett feber, verkende . Infeksjonen er vanligst i vinterhalvåret og kan ramme både barn og voksne. Det skilles mellom øvre og nedre luftveisinfeksjoner.

Snarveier: Hva er luftveisinfeksjon? Gravid mor: Er bronkitt smittsomt. Infeksjon i lungene smitter ved dråpesmitte, altså i hovedsak ved hoste. Nå får jeg vel arbeidsgiverne på nakken her, men ja, du er smittsom. Pneumokokkpneumoni: Akutt start med frysninger, høy feber, produktiv hoste og.


Legionella pneumophila lever i forurenset vann og smitter i . Dette er veldig smittsomt , og du bør oppsøke en lege for å sjekke om du. Takket være blodprøver og undersøkelse er det nå mulig å bestemme den beste behandling mot både virus og bakterier. Et av de vanligste spørsmålene om barnas helse er om det ikke er mulig å forebygge bronkitt. Både akutt bronkitt og kronisk bronkitt er ofte . Hosten kan vedvare etter at den akutte sykdomsperioden er over.


Influensaviruset er svært smittsomt og spres når vi hoster og nyser. De vanligste komplikasjonene som følger av en influensa er bronkitt og . Hesteinfluensa er en svært smittsom og akutt virussykdom som angriper luftveiene. Sekundære bakterieinfeksjoner og andre komplikasjoner som bronkitt , . Hiv-infeksjon er en smittsom , systemisk infeksjon med humant immunsviktvirus. Cirka halvparten av de hiv-smittede opplever en akutt sykdomsepisode – 6.

Influensa er en svært smittsom virusinfeksjon som gir feber og smerter i hele. Kan klinisk deles i akutt laryngitt, . Det kan være personer med akutt sykdom, personer i inkubasjonsfasen av. Ganske vanlige komplikasjoner er. Det er litt usikkert hvor lenge vannkopper smitter , noen anbefaler at barnet holdes unna . Pasientinformasjon Alle pasientinformasjonsbrosjyrene - Helsebiblioteket.


Brennkopper er en overflatisk infeksjon i huden som smitter lett. Du er nemlig mest smittsom de to-tre dagene før du selv blir syk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg