tirsdag 28. februar 2017

Hvordan utføres abort

Hvordan utføres abort

Det finnes to metoder for abort : Kirurgisk og medikamentell (med tablett). Nærmere av abortene utføres i dag medikamentelt. I Norge kan du selv bestemme om du vil ta abort i løpet av de tolv første ukene.


Etter uker må du søke en nemd om å få ta abort. Hvordan utføres aborten ? Alle har rett til selv å bestemme om de vil få utført abort frem til 12. Etter at du selv har tatt kontakt med sykehuset eller fastlegen din har sendt begjæringen din om abort til sykehuset, blir du innkalt til en . Kirurgisk abort skjer i narkose eller lokalbedøvelse Inngrepet foregår ved at legen utvider livmorhalsen,. Eventuell kontroll utføres hos henvisende lege. Medikamentell abort gjennomføres i økende grad hjemme.


På selve abortdagen er det normalt å ha en del smerter. Dersom du er ufrivillig gravid og . For at medikamentell abort skal kunne skje hjemme må du være over år, frisk og ha under time reisevei til sykehuset. Du må kunne forstå og prate norsk, . Aborter etter utgangen av 12. I Norge har kvinner lovfestet rett til selvbestemt abort innen utgangen av 12.


Senere i svangerskapet må søknaden behandles av a. Før uke kan behandlingen gjøres hjemme, men etter uke må denne gjøres på sykehus. Du kan velge mellom kirurgisk abort eller medikamentell abort. Men hvordan funker det egentlig? Og hva er disse lovene og reglene som alle diskuterer i avisene?


Her er et forsøk på å gjøre abort litt enklere å forstå. Norge utføres de aller fleste selvbestemte aborter med piller. Hva er ventetiden, reglene og fristen for å ta abort ? En abort kan nemlig tidligst utføres fra 6. Etter uke blir aborten alltid foretatt som en medisinsk abort på sykehuset.


Hvordan utføres abort

Det skal legges vesentlig vekt på hvordan kvinnen selv bedømmer sin situasjon. Ane trodde hun tok abort - nå beholder hun barnet. Denne kan utføres på sykehuset eller hjemme. Det kan utføres som et kirurgisk inngrep eller ved hjelp av medikamenter. En med diabetes, må planlegge med legen hvordan faste.


Man skiller mellom spontanabort , også kalt naturlig abort , hvor organismen frastøter fosteret og på. Mange abortmotstandere har kritisert hvordan abort utføres. Utfører abort selv om kvinnen ikke er gravid. Kleshengere, blekemidler og skruppelløse kvakksalvere.


Hvordan utføres abort

Hva er en spontanabort og hvordan kjennes det ut? En kvinne som ønsker å utføre en abort har rett til å gjøre det før utgangen av . Og hvordan påvirker en abort barnefaren eller andre berørte? KrF vil gi kvinner to dagers obligatorisk tenkepause før en abort , men de fleste.


Foreslår to dagers refleksjonstid fra informasjon om abort til utførelse. På samme måte som ved hjemmeabort vil du få et . Her forklarer han DR1s journalist hvordan en sen abort foregår. Spanias turistmekka, Barcelona, er villig til å utføre aborter helt fram til 32.


Halvparten av alle aborter som utføres i verden er livsfarlige. Utrygg abort er en stor årsak til mødredødelighet, som tar livet av 8kvinner hver dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg