mandag 15. august 2016

Væske ut av øret

Hva er renning fra øret ? Rennende øre - hva kan årsaken være? Sekresjon fra øret kan forekomme hos både barn og voksne. Det renner blank væske eller pusstilblandet væske ut av øregangen.


Smertene vil da avta eller forsvinne helt.

Det er ikke skadelig at trommehinnen sprekker og. Forut for renningen fra øret går en periode med smerter og feber. Idet trommehinnen sprekker og pusset fra mellomøret renner ut , opphører . Etter en ørebetennelse eller forkjølelse få en få opphopning av væske i øret. Væske i mellomøret oppstår ofte hos barn etter en ørebetennelse eller en forkjølelse. Dette kan føre til at slimhinnen i mellomøret blir irritert, og det skilles ut væske.


Når øretrompeten er tett mister man også den naturlige drenasjen. Dette gjelder særlig når det renner verk ut av øregangen.

Ved vanlig undersøkelse av øret vil legen kunne bekrefte om det foreligger en ørebetennelse. Betennelse i det ytre øret skyldes infeksjon med bakterier eller sopp i huden i. Det gjør vondt i øret , og det blir verre når man. Væsken i øret er slim som bygger seg opp bak trommehinnen. Noen ganger sprekker trommehinnen, og du ser væske som renner ut. Når slimhinnen i mellomøret er betent, øker trykket i mellomøret.


Illustrasjonsbilde: Kvinnelig lege ser inn i øret til en liten gutt med et instrument. Det skal ikke så mye til før du får vann i øret. Men å få det ut igjen, kan derimot være kinkig.


Det kan til tider vise seg å bli en utfordring. Kan ofte være tilstrekkelig behandling. Aktuelt ved manglende effekt . Dren skaper en forventning om at det skal komme puss ut.


Noen barn kan etter en ørebetennelse eller forkjølelse få en opphopning av væske i øret. Dette kalles sekretorisk otitt og kan virke hørselshemmende. Akutt mellomørebetennelse er karakterisert ved væske i mellomøret og.


Da går det ofte hull på trommehinnen, og det renner verk ut fra.

Etter akutt mellomørebetennelse kan mellomøret bli fylt med væske. I noen tilfeller blir ørebetennelsen og væskedannelsen i mellomøret kronisk. Massen som kom ut av ørene var så tykk at den ikke klarte å komme. Vondt i øret som skyldes væske i mellomøret som gir økt trykk og dermed . Vi ser i øret med mikroskop og legger et lite snitt i trommehinnen, suger ut væske fra . Av og til kan det komme puss ut av øregangen. Barnet kan da oppleve.


Denne typen ventilasjonsrør faller oftest ut av seg selv. Klør den seg mye mot ørene ? I så fall kan den ha problemer med ørene sine.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg