onsdag 26. august 2015

Variert kosthold presentasjon

Livet med en nyfødt baby kan for noen være litt overveldende, og det er helt normalt. Diaré går som regel over av seg selv i løpet av noen dager til en uke , uten . En ni uker gammel gutt med høy feber og diaré ble innlagt etter timers. Kapillær syre-basestatus viste pH 3 pCO₂ kPa, . Tia Maria fikk omgangssyke og diaré forrige mandag. Da var babyen uttørket og grå i huden.


Variert kosthold presentasjon

Gi gjerne små mengder hyppig. Avføringsfrekvensen varierer fra 6– ganger daglig til gang per uke. Spedbarn som får morsmelkerstatning, har ofte sjeldnere avføring enn ammebarn. Hvis babyen for øvrig er frisk og vokser vil blod i avføring ofte ordne seg.


Enkelte tilfeller av diare forårsaket av infeksjoner kan også gi blod i . Ved diaré hos barn er det viktigst å forhindre at barnet blir dehydrert, bruk gjerne GEM-pulver som sikrer at kroppen får både væske og salter den har behov for. NYFØDT BABY : De første ukene trenger babyen ekstra mye søvn og mat. De første dagene er det viktig å mate en nyfødt baby mellom -ganger i. Det er ikke uvanlig at nyfødte foreldre tror at babyen har diare , for . En baby kan for eksempel få forstoppelse ved overgangen fra morsmelk til morsmelkerstatning.


Variert kosthold presentasjon

Hvis du er forkjølet eller har influensa, diaré eller oppkast, eller mastitt, skal du fortsette å amme som normalt. Babyen din blir ikke smittet gjennom brystmelken. Man kan smitte andre i 1-uker etter at man har blitt syk.


Man oppnår altså ikke immunitet, men senere infeksjoner blir som . Det er også vanlig med feber og oppkast i forbindelse med diaré. En liten baby med forstoppelse er ikke morsomt, fordi det gjør vondt å bæsje. Dette gjelder særlig diaré - og luftveisinfeksjoner.


Variert kosthold presentasjon

DTP-IPV-Hib-HepB) kan gis så tidlig som ved 6- ukers alder. Første dose av vaksine mot . Diaré oppstår da vanligvis to til fire uker etter antibiotikabehandling, men. Lactobacillus rhamnosus GG (LGG) ( ). Som regel titter den første fortannen frem i underkjeven ved 7- måneders alder. Kan babyen få feber og diarè ? Råd til deg som ammer. Ha en god ammestilling.


Barn som legger mye på seg. Barnet trenger ikke ekstra tilførsel av vann, selv i varmt klima. Du bør unngå alkohol de første seks ukene etter termindato, og senere. Alle foreldre i Norge som har en baby på uker skal etter planen få tilbud om rotavirus-vaksine en. Rotavirus gir oppkast, diaré og ofte feber hos små barn.


I USA har vaksiner mot rotavirus vært i bruk de siste 7- årene. Planlegg vaksinering i god tid før avreise (6- uker ). Spedbarn med kraftig diaré bør ha legetilsyn før det har gått et døgn, da disse kan bli. Babykurv bør være foret med stoff som hindrer mygg og insekter å komme inn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg