fredag 7. august 2015

Hepatitt forebygging

Hepatitt forebygging

Virale hepatitter er en samlebetegnelse for sykdommer forårsaket av ulike virus. De som er i risikosonen for å bli smittet av hepatitt B anbefales vaksinasjon for å forebygge sykdom. Informasjon, råd og nyheter om hepatitt A, B og C. Smittevernveilederen er et oppslagsverk om forebygging og kontroll av smittsomme sykdommer. Derfor er det viktig at du utviser forsiktighet i situasjoner . Anbefalinger, Anbefalingens styrke.


Et barn som er født av sikkert eller mulig hepatitt B-smitteførende mor, bør få spesifikt hepatitt B-immunglobulin (HBIG) så. I motsetning til mange andre virus kan hepatitt B-viruset overleve utenfor kroppen i tørket blod i lengre ti over en uke. Hepatitt A og hepatitt B kan forebygges med vaksine. Statens helsetilsyn gitt ut en serie retningslinjer og rundskriv vedrørende forebygging av hiv- smitte.


Mange av de forebyggende rådene dreier . Utviklingen av en effektiv vaksine mot hepatitt B og . Landets kommuner skal forebygge smitte med hepatitt C, sørge for diagnostikk og legge til. Personer med kronisk hepatitt C som kan nyttiggjøre seg de vanlige . Snarveier: Hva er hepatitt A? Målet med bruk av medisiner ved hepatitt C er å stoppe ødeleggelsen av leveren og forebygge leverkreft. Kronisk hepatitt C-virus infeksjon kan føre til skrumplever, leversvikt eller leverkreft. For å forebygge at du blir smittet med hepatitt C, bør du:.


Hepatitt forebygging

Det finnes en effektiv vaksine som kan forebygge hepatitt A. Urene sprøyter er den viktigste smitteveien for hepatitt C. I fattige land brukes urene sprøyter av og til i helsevesenet. Forebygging av hepatitt C . De som injiserer narkotika, har en veldig høy risiko for HBV- og HCV-smitte, som kan medføre kroniske infeksjoner som kan skade og til. På bakgrunn av to pasienter med akutt hepatitt E etter opphold i India. For å eliminere hepatitt C som folkehelseproblem, må vi forebygge.


Obligatorisk oppgave. Kirsten Voigt og Elin Ileby Nakstad. Olafiaklinikken tilbyr vaksine for hepatitt B til særlig utsatte grupper. Alle kommuner i landet har innbyggere som er smittet med hepatitt C. Kommunene skal forebygge videre smitte. Flertallet av landets kommuner . Hiv, hepatitt B og hepatitt C smitter gjennom blod.


Hepatitt forebygging

Nina Kristine Sorknes understreker at forebygging av stikkskader og gode melderutiner . Noen utvikler kronisk bærertilstand eller kronisk aktiv hepatitt , med chirrose som mulig. Den viktigste jobben er kanskje forebygging ved vaksinering. Helsepersonell, pleiepersonell, renholdspersonell og teknisk .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg