mandag 24. august 2015

Folketrygden pensjon

Levealdersjusteringen fastsatt for deg . Alderspensjon for deg født før. Nettjenesten Din pensjon gir deg god oversikt over egen pensjon. Din pensjonsopptjeningen i folketrygden kan skje etter gamle regler, nye regler eller en blanding av gamle og nye regler. Det er din alder som avgjør hvilke .

Alle som bor eller arbeider i Norge opparbeider som hovedregel rett til alderspensjon fra folketrygden. Formålet med alderspensjon er å sikre . Sjekk hvor mye du får i pensjon. Dette skjer med din alderspensjon ved år, når du på forhånd har tatt ut fleksibel alderspensjon fra folketrygden.


Mange har fått med seg at . Her kan du få en samlet oversikt over dine antatte pensjonsrettigheter både i folketrygden , fra private tjenestepensjonsordninger og. Pensjon fra arbeidsgiver kalles for tjenestepensjon.

Offentlig ansatte har offentlig tjenestepensjon. Denne pensjonen kommer i tillegg til pensjon fra folketrygden. AFP blir derfor ofte omtalt som et påslag til folketrygden. Pensjonen din består av fire deler – folketrygd , pensjon fra nåværende og tidligere arbeidsgivere og egen. Tjenestepensjon Dette er pensjonsordninger som er etablert . På denne siden finner du en oversikt over pensjonssystemet i Norge, herunder folketrygd , tjenestepensjon og individuelle ordninger.


Folketrygden gir økonomisk stønad ved sykdom, svangerskap og fødsel,. Særtillegg til pensjon og overgangsstønad innføres for dem som ikke har kunnet tjene . Den totale pensjonen din består av alderspensjon fra folketrygden , arbeidsgivers sparing (tjenestepensjon) og AFP (avtalefestet pensjon )– hvis arbeidsgiveren . AFP og alderspensjon fra folketrygden. For oppdatert og riktig informasjon om rettigheter og krav vedrørende pensjon og medlemskap i folketrygden ved opphold i utlandet, bør NAV kontaktes direkte.


Sikringen i alderdommen består av tre komponenter: offentlige pensjoner ( folketrygden i Norge), pensjon gjennom arbeidsforhold . Synes du pensjon er vanskelig og uoversiktlig? Hva får du fra folketrygden , og hva er egentlig tjenestepensjon? Har du krav på AFP, og hvor . Skattefradraget er et fradrag i inntektsskatt og trygdeavgift for pensjonister med samlet pensjonsinntekt (bruttobeløp) opp til et visst beløp.

Stortinget fastsetter . Men vet du egentlig hva du får i pensjon fra . Hva som skjer med pensjonen din når du dør avhenger av hvilke pensjonstyper du har. Disse reglene er ofte omtalt som ny alderspensjon fra folketrygden , mens de . Fagforbundets mål er at alle skal ha en pensjon som sikrer en trygg og verdig. Norge får som hovedregel rett til alderspensjon fra folketrygden. Som tillitsvalgt har du minimum drøftingsrett på pensjon , dvs dere skal involveres i hele. De fleste av Utdanningsforbundets medlemmer har offentlig tjenestepensjonsordning etter lov om Statens pensjonskasse.


Med alderspensjon menes et sosialt gode som mange land gir innbyggere som har. I Norge ytes alderspensjon etter lov om folketrygd til personer over år. Det finnes derfor regler for hvordan slik samordning skal foretas.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg