mandag 8. mai 2017

Når begynne med flaske

Hvor mye kokt vann kan jeg gi da? Sånn at det ikke går utover næringen. Tenkte kanskje på varme dager å amme til babyen var mett, så gi.


Er det vanlig å gi vann på flaske i tillegg til mme? Når skal ungen ha vann.

Jeg ville ikke at babyen min skulle våkne lenger og et kaldt gufs gikk gjennom. Vi har en liten termos til kokt vann og en termos til kaldkokt vann. Delammer du og supplerer med flaske for at babyen skal bli mett? For å gi mat når du er ute av huset trenger du:. Dette gjør at tarmen bedre kan holde på vannet , som ellers ville ha blitt sugd opp fra tykktarmen.


Man kan også gi ekstra væske i form av avkjølt, kokt vann. Skyll flaskene i kaldt vann etter bruk, legg dem i såpevann og vask dem. Flasketuttene bør da fortsatt kokes.

Men det er anbefalt å koke vannet og sterilisere flaskene til babyen er ca. Tusen takk for alle svar :-) jeg kan prøve med kokt vann først høres mer riktig ut :-) de er så små at man forstår ikke enda hva man skal gi og ikke . Du kan derfor prøve å gi barnet litt kaldt vann fra springen i et lite krus. Vår erfaring er at den letteste måten å gjøre det på er å ha en termos med kokt varmt vann klar på benken, en flaske med kokt kaldt vann i . Det skjer hvis vannverket frykter at vannet kan inneholde helsefarlige mikroorganismer, og at vannet derfor kan gi sykdom.


Gi halvparten, ta en pause og prat litt med babyen for å se om den er fornøyd eller. Det enkleste er å ta med termos med kokt varmt vann , en flaske med kokt. Jeg synes allikevel det er fælt å dytte i babyen sukker flere ganger i døgnet, og lurer på hvor ofte og hvor. Babyer blir plutselig til barn når de begynner å spise selv. Skyll alltid flaskene med kaldt vann straks de er tomme for å unngå at det dannes.


Morsmelken bør varmes sakte opp siden den mister mange viktige næringsstoffer ved koking. Barnet skal heller. Kjøp ikke flere flasker av samme type før du er sikker på at babyen liker denne. Skyll så av flaskene i kaldt vann før du koker dem (5-minutter). Dette vil gi ubehag, men det er ikke alltid lett å skjønne at reflukssykdom er årsaken.


Vannet skal først kokes og deretter kjøles ned før du gir det til babyen. Husk å alltid koke bærene først dersom du bruker frosne bær fra butikken.

Prøv da gjerne å tilby enten vann , morsmelk eller MME i en kopp. Det er lurt å gi smaksprøvene når babyen er uthvilt, og ikke for sultent. BABYGRØT : Vi har lang tradisjon for å gi spedbarn grøt i Norge. Bland gjerne mosen med morsmelk eller vann , sier Margit Vea. Kokt potet er perfekt babymat : lettfordøyelig, mye C-vitaminer og enkel å mose.


Deretter kan du vaske flaskene i varmt såpevann , bruk gjerne en flaskekost beregnet til. Hvis babyen fortsatt er tørst eller har mye diaré, gi ekstra væske, som vann. Mengde kokt vann , Antall strøkne måleskjeer, Mengde ferdig blandning.


En strøken måleskje . Helsestasjonen skal tilby gratis vitamin D-dråper til spedbarn i alderen uker til måneder som er født av foreldre med ikke-vestlig bakgrunn. Kokt mat er lettere å spise enn stekt mat, og pass på at maten er gjennomkokt. Tutekopp med vann er fint til måltidet, men ikke gi juice eller .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg