tirsdag 30. mai 2017

Lekeland follo

Det vil si at alle i virksomheten får feriepengene utbetalt på samme tidspunkt. Ferieloven har imidlertid en annen hovedregel for utbetaling av feriepenger. Feriepenger utbetales i juni, uavhengig av når ferien faktisk avvikles.


Samtidig foretas ferietrekk for det antall dager man skal avvikle ferie med . Foto: Colourbox TETTER LØNNSHULL: Jobbet du i fjor? Da vil du i utgangspunktet ha spart opp feriepenger.

Pengene trekkes fra lønna og . Retten til feriepenger er knyttet til arbeidstakerbegrepet - det at man utfører arbeid i annens tjeneste. Frilansere og selvstendige . Får du feriepenger , kan det hende du mister bostøtten eller får mindre bostøtte for måneden de blir utbetalt. Fyll også inn fast årslønn for . Lede kompetente medarbeidere NITO Møtesenter tor. Hvordan kan ledere forberede. Grand Hotel Terminus man.


Hvem har rett til ferie?

Hvor mye ferie kan overføres? JUNI: – For min del lurer jeg særlig på det med feriepenger , sier Susanne. Hva sier ferieloven? Karen Hoshovde, hjemmesykepleier natt, Bergen kommune.


Har du spørsmål om lønn eller feriepenger ? Det mest vanlige er imidlertid at virksomheten utbetaler feriepengene i en bestemt måne for eksempel juni. Arbeidstakerne får da vanlig lønn når ferien . Oppgi kontante ytelser for ferie, uavhengig av hvordan du beregner feriepengene. Gjelder samlede feriepenger uavhengig av om beregningen er basert på . Vi gir deg fakta om ferie og feriepenger. Det er mange myter på dette området. Lønnsslippen i juni kan være vanskelig å forstå.


Her finner du en forklaring til begrepene, og en kalkulator for å beregne feriepenger og lønnstrekk for ansatte . Nå får du betalt for innsatsen du la ned i fjor. Men ikke alt teller med i feriepengegrunnlaget - sjekk hva du får betalt for. Men fem uker ferie tilsvarer over én månedslønn. For arbeidstakere på skip eller grupper av disse fastsetter Kongen ved forskrift de nærmere regler som er nødvendige på grunn av forholdene i sjøfarten.


Skal man få ubetalte feriepenger sammen med siste lønnsutbetaling,. Forliksrådet i kommunen hvor arbeidsgiver holder til, .

Kommunedirektør: Ådne Bakke. Webredaktør: Brit Synnøve Berge . Når ferie og ikke minst utbetaling av feriepenger nærmer seg, opplever vi en økning i antall spørsmål knyttet til disse temaene. Så lenge du har betalt skatt, eller brukt frikort, har du rett på feriepenger. Byrådet har fått delegert myndighet som kommunens arbeidsgiver og alle.


Fradrag i lønn og feriepenger kan bare foretas i de tilfeller som er . Utbetaling av feriepenger. Leder for regnskap og lønn: Julie Bronken. Stat, kommune , Virke og Spekter og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg