tirsdag 30. mai 2017

Hvor sitter nyrene

De er på størrelse med en knyttneve. Avfallsstoffer fra kjemiske prosesser i kroppen transporteres med blodet til nyrene , hvor de filtreres ut av blodet og skilles ut sammen med vann i urinen. Verk i øvre del av ryggen er et annet symptom på nyreskader – det er det samme området hvor nyrene mer eller mindre er plassert. Smerten kan utløses enda . Ved akutt nyresvikt deler man opp tilstandene etter hvor problemet sitter anatomisk.


Tilsvarende skiller man mellom en nedre nyrepol (extremitas inferior) og en øvre nyrepol (extremitas superior), hvor binyrene sitter festet. Hver nyre er kledd med . Siden symptomene på nyresvikt lett kan forveksles med andre. For dager siden. Det avhenger av at svulsten ikke sitter tett ved nyrens blodkar og . Nyre (latin: ren, flertall renes) er et vitalt organ som utgjør begynnelsen av.


Det sitter på nyrens konkave side, der også nyrearterien og nyrevenen finnes. Hvis legen mistenker at du kan ha nyreskader, vil han teste blod og urin for tegn på skade, og for å se hvor godt nyrene filtrerer ut avfallsstoffer. Det er vanlig å ta en CT (computertomografi) for å se hvor stor steinen er og. Hvis steinen sitter fast i urinlederen, kan det bli aktuelt å gjennomføre en ureteroskopi. Den høyre nyren ligger noe lavere enn den venstre, fordi leveren skyver den litt ned.


Den mest brukte kalles Lasix, som bidrar til å stimulere urinmengde. Det kalles også kronisk nyresykdom eller . Nyrene er omsluttet av rikelig med fett, . I siste instans fører dette til kronisk nyresvikt som medfører livslang dialyse. Hvor ligger nyrene ? Akutt nyresvikt er en alvorlig tilstand med høy mortalitet.


Behandlingen er svært forskjellig avhengig av hvor årsaken sitter. Med ultralyd kan man kartlegge hvor i nyren steinen sitter og måle hvor stor steinen er. Hos veterinæren tar man blodprøve for å konstatere nyreskade og for å måle hvor stor skaden er.


Man måler da hvor godt nyrene filtrerer ut avfallsstoffer fra . Når nyrene går på høygir, kan det være skadelig på samme måte som høy puls over lang tid. Det innebærer at nyrene har en unormal høy renseevne av blodet. Hundens nyrer er viktige fordi de fjerner avfallsstoffer fra blodet og opprettholder den normale væske- og mineralbalansen i kroppen. Men hvis nyrene ikke kan . Terms in this set (9).


Helt bak på høyde mot 12. Pasienter som blir henvist til nyretransplantasjon lider av nyresvikt i ulik grad. Noen har startet i dialyse, blod- eller posedialyse (PD), mens andre blir .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg