mandag 15. februar 2016

Eksempler på proteiner

Dette er det første proteinet som ble bestemt. Realfag › Kjemi › Biokjemi proteiner – Store norske leksikon snl. Noen proteiner er byggesteiner i kroppen til mennesker og andre dyr.


Andre viktige eksempler på fiberproteiner er keratin og elastin. Ordet kommer fra gresk protos, og betyr ” den første” eller ”den viktigste”.

Protein er livsviktig. Alt liv på jorden inneholder protein. De ulike proteinene er avgjørende for hvordan et individ er. Ribosom setter sammen aminosyrer til protein. Melk og meieriprodukter er en god kilde til proteiner av høy kvalitet.


Eksempler på proteiner. Trenger du å få i deg flere proteiner ? Egg, kjøtt, fisk og melkeprodukter er eksempler på slike matvarer.

Hvilke oppgaver har proteiner i kroppen? Ekspertene sier at masse protein er godt hvis du vil slanke deg. Nedenfor ses eksempler på forskellige proteiner inddelt efter . DNA til mRNA til proteiner. Her er noen av råvarene . Ulike strukturelle nivåer. Post-translasjonelle endringer.


Hvor mye protein trenger vi egentlig? Behovet for protein avhenger av kjønn, alder og kroppens status. De aller fleste får i seg mer enn nok . Det finnes mange ulike proteiner med ulike funksjoner. Melk, fisk og kjøtt er eksempler på proteinrik mat, men også vegetabilsk kost som korn, bønner og . Kjøtt, fisk og melk er eksempler på matvarer som inneholder mange essensielle aminosyrer, . Det bør være inntak av noe protein til alle måltider. Næringsstoffene kan deles inn i seks hovedgrupper.


Karbohydrater, proteiner og fett gir kroppen energi. Vitaminer, mineraler og vann er livsnødvendige.

Nevn fem eksempler på hvor vi finner proteiner i kroppen. Forklar hvordan ulike forhold kan gjøre at strukturen til proteiner endres eller ødelegges. Mens den ene gruppen fikk mesteparten av proteinet fra mager sjømat. Mange hormoner består av proteiner , eksempler på dette kan være . Celleskjelettet er bygd opp av ulike typer proteiner. Disse proteinene gir cellen form og mekanisk styrke.


Se hva du bør putte i den perfekte protein-shaken for å få maksimalt ut av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg