fredag 13. november 2015

Utslett på lår

Skabb er et hudutslett som skyldes smitte med mid og det gir en intens kløe, spesielt på. Dette kan sees på overarmene, lårene , ryggen, rumpeballer o. Tinea betyr sopp og inguinalis betyr lyske. Infeksjonen er karakterisert ved et kløende, rødt, ofte ringformet utslett.


Utslett med kløe hos barn og voksne kan ha en rekke ulike årsaker, som kontakteksem, barneeksem, insektsstikk, soleksem, skabb, lus og nevrodermatitt.

Har fått noe slags utslett på utsiden av lårene som ikke blir borte. Det begynte som små røde hevelser, litt likt myggstikk, og har gått over til noe . Et annet kjennetegn er utslett som ser ut som små innsektstikk eller småsår. Dersom du klør på utslettet , kan du få skorpebelagte sår. Femte barnesykdoHuden i kinnene blir kraftig rø deretter oppstår det et småprikket, rødt utslett på armene, overkroppen og noen ganger på lårene. Har hatt noe som ligner kviser på innsiden av låret i flere år.


De blir borte (tørker inn), men kommer tilbake igjen.

DermatofibroHarde kuleri huden som er vanlig på legger og lår. Det gir oftest kløe. I noen tilfeller av . Elveblest viser seg vanligvis på lårene. Erytema migrans er et rødlig utslett som vokser rundt bittstedet. Utslettet er det vanligste symptomet på borreliose og kan oppstå 3-dager . Ifølge Norsk Helseinformatikk gir pityriasis rosea et svakt rødt, skjellende utslett.


Det kjennetegnes av ovale flekker, og sitter gjerne i . Utslettet kan være del av en barnesykdom, et ledd i en barnesykdom eller det. En tidligere frisk mann i 40-årene fikk et intenst kløende utslett på baksiden av begge lår åtte uker etter badeferie i et asiatisk land. De fleste barn vil få utslett en eller flere ganger.


Her får du en oversikt over ulike typer barneutslett, og hva som hjelper mot dem. Det er ikke bare barberhøvelen som kan gi deg utslett. Kuldeallergi er i medisinsk forstand ikke en allergi, men snarere en overfølsomhet. Vanlige symptomer kan f.

Kviselignende utslett , utslett i ansikt eller rundt munnen, røde og kløende utslett. Listen over barneutslett er lang – slik behandles det. Etter 5–døgn utvikles et makulopapuløst utslett bestående av tallrike små (–cm), ovale flekker.


I tillegg er som regel overarm og lår angrepet. Kløende utslett som etter 1-dager utvikler seg til 2-mm store blemmer med klart innhold. Etter hvert tørker blemmene inn og danner skorper . Begge har likevel mageplager. Eldste datter har gjennomført gastroskopi uten funn. Den siste tiden har hun fått mye utslett på lår og føtter som . Kløen på kroppen er der hele tiden spesielt på utsiden av hofter og lår , og er spesielt ille etter at jeg har lagt meg om kvelden.


Utslett karakterisert av intens kløe som forverres om natten. Det kan også se ut som et kviselignende utslett , eller en blanding av alle disse. Når magen, brystene, hofter og lår vokser i svangerskapet, må huden strekkes.


Sommervarmen er ikke bare fryd og gammen, med svette lår kan også ubehagelige sår oppstå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg