tirsdag 17. november 2015

Hva er kostråd

Kostrådene er basert på internasjonal forskning om mat og helse. Se hvorfor du bør følge kostrådene i hverdagen din. Et sunt og variert kosthold er bra for helsen din og kan forebygge sykdom. Les flere kostholdsråd om hva du bør spise mer og mindre av.


Bærekraftig kosthold – Vurdering av de norske kostrådene i et bærekraftperspektiv. Variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker.

Det du spiser og drikker påvirker helsen din. Kostråd til spesielle grupper finner du i menyen under råd til. Matvarebaserte kostråd er basert på friske voksne.


I korte trekk anbefaler . Rådene egner seg for de fleste voksne, barn, unge, gravide og ammende, eldre, og personer med økt sykdomsrisiko, . Det er mange grunner for å velge en sunnere livsstil, både når det kommer til mat og aktivitet. Og det er ikke så mye som skal til for å få en . Her har du noen konkrete tips til hva du kan gjøre for å gjøre det .

På denne siden finner du lenker til mange gode kostholdsråd. Under følger en oversikt over hva man bør tenke på når det gjelder kosthold til spedbarn. Hva er et sunt kosthold? Norske helsemyndigheter anbefaler å velge magert kjøtt og magre kjøttprodukter, og begrense mengden bearbeidet kjøtt og rødt kjøtt. Det kan være vanskelig å gi generelle kostråd , men noen ting enes.


Skeie ut i helgeneDet er lov å skeie ut i blant, for det er hva du spiser til . Helsedirektoratets kostråd , og kan inngå i et variert og balansert kosthold. Vi har kostråd for å fremme helse og unngå sykdom. Det finnes både trygge og gode kostråd. Les hva landets fremste eksperter er enige om. På høstparten i år skal de legge landets offisielle, oppdaterte kostråd på.


Her følger noen kostråd ved diaré og løs mage:. Tusen takk for nyttig og veldig enkel side om hva man kan gjøre ved diaré. Han tar til orde for et lavkarbokosthold til . Frokost og lunsj: Havregrøt. Mellomgrovt brød uten hele korn.


Ost, syltetøy, leverpostei, fiskepålegg, magert kjøttpålegg.

Du bør være forsiktig . Kostråd er det mange av, men hvilke kostråd bør du følge? Sunn mat og et variert kosthold er viktig for god helse og trivsel. Riktig hverdagskost bidrar til at du får i deg næringsstoffene du trenger, og e. Derfor gir helsemyndighetene enkle kostråd som oppsummerer all dagens kunnskap på området.


I over år har nordiske helsemyndigheter gitt. Måltidene vi spiser skal mette, tilføre energi .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg