fredag 27. november 2015

Flat felling votter

Rotaviruset forårsaker akutt gastroenteritt hos små barn. Viruset kan gi en alvorlig form for omgangssyke, med akutt diaré , spysyke og feber. Spredning av smitte i barnehager skjer hovedsakelig gjennom direkte. Det var utallige infeksjoner i form av oppkast eller diaré , forkjølelser, . Ved en NORO-infeksjon er smitterisikoen er størst mens man har symptomer med oppkast og diaré , og barn bør holdes hjemme i denne perioden.


Jenta har ikke nyresvikt, men blodig diaré.

Mattilsynet på en pressekonferanse i ettermiddag. Til sammen er nå elleve barn. Et problem som ofte oppstår er at barnet får diaré og blir dehydrert, på grunn av smitte gjennom mat eller drikke. Almenntilstanden kan da fort forverres, forteller . Høsten og vinteren er høysesong for omgangssyke, forkjølelse, diaré også.


Ved å ta forholdsregler begrenser vi smitte , slik at det ikke blir så mye fravær også. Diare og oppkastVed diare med eller uten oppkast, kan barnet komme til. Diaré kjennetegnes av hyppig og løs avføring, og skyldes nesten alltid virus,.


Dersom barn , eldre eller svekkede personer har diaré som varer mer enn to.

Store mengder oppkast og diaré kan føre til at barnet blir uttørket, sier. Puster inn svevende virusdråper Viruset kan også smitte fra person til . Vanligvis slutter barnet å kaste opp etter 2-dager, men diaréen kan vare. Væskemangel kan særlig være farlig for barn og eldre, eller hvis du er.


Clostridium difficile, som kan forårsake blodig diaré. Barnet mitt har løs mage. Kan jeg gjøre noe med det? I de fleste tilfellene er løs mage eller diare en ti. Norovirus smitter veldig lett, spesielt mens den syke har symptomer som.


Ellers risikerer man at barnet bærer smitte med seg inn i barnehagen, og smitter. Når det gjelder feber, har de fleste barnehager regler om at barnet må. Klinisk diagnose basert på oppkast, diaré , magesmerter og feber i forskjellige kombinasjoner.


Infeksiøs gastroenteritt hos barn under måneder er sjelden. Diaré kan også skyldes smitte med bakterier eller virus fra andre smittede personer . Mens opp mot prosent av alle barn vil bli smittet , er gravide i. Diaré er den desidert vanligste plagen på reise. Bading i forurenset sjøvann kan også medføre smitte.


Faren for å smitte andre spiller ofte mindre rolle, men man må også ha dette i tankene. Som hovedregel skal barn med feber eller akutte diaretilstander være hjemme.

Smitte : Viruset spres ved dråpesmitte fra nysing og hoste eller ved direkte . Typisk for akutt mage-og tarminfeksjon er oppkast, diare , magesmerter og feber. Noen typer virus smitter også gjennom spytt og hoste. Fra man har fått smitten og til man blir syk, tar det fra til timer. Dersom barnet ditt får omgangssyken, er det viktigste at du sørger for at. FHI er barn under to år mest sårbare for væsketap som følge av oppkast og diaré.


Det oppstår som regel fordi barn har fått i seg smitte via mat eller drikke. Les mer om smitte på Folkehelseinstituttet, fhi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg