fredag 20. november 2015

Fakta om sopp

Morsomt om sopp - Norges speiderforbund speiding. Noen morsomme fakta om sopp. Soppriket omfatter . Få kjennskap til plantelivt i Norge. Bidrar til følgende mål.

S-Tilegne deg naturkunnskap. Plansjen inneholder bilder og en kort beskrivelse av hver sopp. Plansjen er nyttig for bruk i felt ved elevers første arbeid med systematikk.


Skriv ut plansjen i . Men sopp mangler klorofyll og kan dermed ikke regnes som planter. I dag plasserer vi dem i. Det finnes flere tusen sopparter i norsk natur. Mange er det ufarlig å smake på, men det finnes sopp som er så giftig at selv en liten .

Visste du at sopp verken er planter eller dyr? De har faktisk sitt eget rike, soppriket. Vi går på jakt etter sopp som er spiselig. Programleder: Stian Sandø.


Den fine gulfargen har vært . Kantarellen er en sopp som lever i et samspill med røttene til bar- og løvskog. Siden de er så tett knyttet til. Foto: Klaus Høylan UiO) . Hudsopper inndeles i tre grupper etter den verten de . Seks av de åtte har spist hvit fluesopp, to har spist annen sopp.


Spiss giftslørsopp er blitt forvekslet med matsoppen . Rød fluesopp (Amanita muscaria) er en giftig sopp , som kan gi magesymptomer og hallusinasjoner. Ved inntak bør du kontakte Giftinformasjonen for råd. Lurer du på hvilke sopper som er spiselige?


Eller hvor du kan plukke sopp ? Norsk Friluftsliv har samlet tips til deg som er nybegynner! Vi har følgende formater tilgjengelige: .

Fakta om norsk sopp. Er det liv, er det sopp ! LÆRER OM SOPP : Anniken Kolflaath Bjørgo (4) er på sopptur i regi av Oslo sopp - og nyttevekstforbund med far Leif (32) for å lære om sopp. Tørket norsk sopp inneholder 2-prosent psilocybin (altså betydelig variasjon). Chaga er en svært potent immunstimulerende sopp som er lite brukt her i Skandinavia, men som i første rekke har vært svært populær i Kina og Russland. Bestill hjemlevering eller klikkhent i din ARK-butikk.


Syns det var ille kjekt, med tanke på at det er den soppen jeg har tattovert på. Har du ekstralivsopptattis?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg