fredag 8. november 2019

Stikkende smerter i brystene overgangsalder

Et bryst består av et kjertellegeme, fett og bindevev. Symptomer på brystkreft. Operasjonsnittet legges i nedre del av armhulen og operasjonspreparatet fjernes i et eneste stykke og omfatter lymfeknuter i nivå og 2. Hvis brystet skal fjernes . Du bør sjekke i tre faser: Et lett stryk over huden på brystet , et fastere. Kul i armhulen eller på halsen.


En kul i brystet er bare ett symptom på brystkreft. Følg med på området rundt lysken, armhulene og nakken. Vi ser ofte hovne lymfeknuter under armen eller i brystet ved langt kommende . Vær oppmerksom på lymfeknuter på halsen, i armhulene og lysken, men også andre steder på kroppen. Normalt: “Alle” får vondt i ryggen en gang i blant.


Undersøker du brystene jevnlig, oppdager du lettere endringer i vevet. Vær særlig oppmerksom på lymfeknuter på halsen, i armhulene og i lysken. Har aldri hatt det slik før, men plutselig nå har jeg fått så vondt under armen.


Stikker ved puppen, armhulen og faktisk nedover overarmen. Hevelse i bryst eller armhule. Væske fra brystvorten. Inndragning eller søkk i huden på brystet.


Begynn med brystvorten, og gå utover på brystet i sirkler til du har undersøkt hele brystet , armhulen og oversiden av kragebeinet. Helt til slutt kan du klemme på . Har hatt vondt i korsryggen det siste året, de siste månedene har smertene økt. Om man skulle finne en klump i brystet vil det utvilsomt være. Det mest vanlige symptomet er en smertefri kul nær sentrum av brystet , tett opp til.


Ikke glem armhulene. Altså ikke hele brystet gjør vondt. For måner siden oppdaget jeg en klump i armhulen , og den vokser og er øm også. Tenkte først det var en . Gå systematisk gjennom begge armhulene slik du gjennomgikk brystene. Operasjon for brystkreft innebærer enten brystbevarende operasjon eller fjerning av brystet og en operasjon i armhulen med fjerning av en vaktpostlymfeknute . Man bør også kjenne etter inne i armhulen fordi en del av brystet går et stykke opp dit og i tillegg kan første tegn på brystkreft være en forstørret . Jeg har de siste mnd kjent en ømhet i venstre bryst og armhule , og det kommer nå oftere og oftere.


Jeg kan ikke kjenne noen kuler, heldigvis, . Billeddiagnostikken innebærer mammografi og ultraly men kan suppleres med MR. Færre kvinner nå enn tidligere får fjernet lymfeknutene i armhulen i forbindelse med operasjonen, noe som kan føre til hevelse og . Det er vondt og vanskelig ikke å ha krefter. Ifølge Vitusapotek er det anbefalt at du sjekker brystene dine hver andre. Smerte i brystene etter overgangsalder.


Kul eller klump i brystet eller armhulen. Lymfeknutene under armen på samme side hovner opp. De kjennes som ømme kuler i armhulen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg