mandag 18. november 2019

Pneumokokkvaksine barnevaksinasjonsprogrammet

Pneumokokkonjugatvaksine inngår i barnevaksinasjonsprogrammet. Bakterien kan forårsake alvorlig sykdom som lungebetennelse . Ikke alle vaksinene du får gjennom barnevaksinasjonsprogrammet , gir beskyttelse livet ut. Den ene kalles pneumokokkvaksine , den andre er mot influensa. Introduksjon av pneumokokkvaksine i barnevaksinasjonsprogrammet har hatt betydelig effekt på forekomsten av invasiv pneumokokksykdom i vaksinerte og i .

Det fins også en annen pneumokkvaksine som er en del av barnevaksinasjonsprogrammet. Innføringen av denne har gitt mindre alvorlig pneumokokksykdom. Eldre fra og med år anbefales pneumokokkvaksine.


Etter at vaksinen ble innført i barnevaksinasjonsprogrammet har forekomsten gått ned hos barn og i . I tillegg anbefales pneumokokkvaksine til følgende grupper. IPD Rapport om bruk av pneumokokkvaksine utenfor barnevaksinasjonsprogrammet i Norge. For dager siden - Det finst ei rekke andre vaksiner i tillegg til vaksiner i barnevaksinasjonsprogrammet og reisevaksiner, til dømes pneumokokkvaksine ,.

Alle spedbarn i Norge tilbys pneumokokk konjugatvaksine gjennom barnevaksinasjonsprogrammet. Tidligere gjennomgått alvorlig pneumokokksykdom. I Norge får alle barn tilbud om vaksine mot pneumokokksykdom ved 3-. Hib), pneumokokksykdom , poliomyelitt, meslinger, kusma,.


Nyheter - Etter at pneumokokkvaksine ble innført i barnevaksinasjonsprogrammet har forekomsten av alvorlige infeksjoner og . Risikoen ved ikke å vaksinere seg er enormt mye større enn risikoen for de eventuelle alvorlige bivirkningene. Hib-vaksine gis i kombinasjon med flere andre vaksiner, mens pneumokokkvaksine gis i egen . Alle barn får tilbud om å følge barnevaksinasjonsprogrammet. På helsestasjonen og skolen får alle barn og ungdom i alderen til år tilbud om å ta Folkehelseinstituttets anbefalte vaksiner.


Det anbefalte barnevaksinasjonsprogrammet omfatter vaksiner mot forskjellige infeksjoner: difteri tetanus kikhoste. Meslinger, kusma, røde h. Difteri, stivkrampe, kikhoste og. Influensa- og pneumokokkvaksinasjon av voksne år eller eldre og.


Vaksinasjon av voksne og risikogrupper - Norsk. Foreløpige resultater viser at innføringen av pneumokokkvaksinen i barnevaksinasjonsprogrammet , er en suksess.

Ingen små barn som har fått . Hensikten med vaksinasjon er å oppnå beskyttelse mot sykdom uten den risikoen det er å gjennomgå selve sykdommen. Haemophilus influenzae type b (Hib). Hib), hepatitt B, pneumokokksykdom , meslinger, kusma, røde hunder og humant. Barnevaksinasjonsprogrammet er et helsetiltak i Norge og administreres av.


I Norge har Folkehelseinstituttet (FHI) anbefalt pneumokokkvaksine , det vil si. Første dose av pneumokokkvaksinen , som gis med sprøyte. Hib- infeksjon og hepatitt B, og andre dose av pneumokokkvaksinen som . I det norske barnevaksinasjonsprogrammet har vi flere vaksiner som baserer seg på sukker-konjugatteknologien.


Vaksinen mot pneumokokksykdom inneholder . Barna vaksineres etter barnevaksinasjonsprogrammet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg