torsdag 13. juli 2017

Blemmer på øreflippen

Kontaktallergisk eksem på øreflippene og regionene omkring ses hyppig og . Man kan også få små blemmer og feber. Utredning og behandling er en spesialistoppgave, og du vil bli henvist videre til en øre -nese-hals . Hva er blemmer i huden? Smertefulle blemmer og sår i øret bør sjekkes hos lege.

Det begynner som en liten rød flekk, som etter noen timer blir til en liten blemme med klart innhold. Barnet mitt har fått utslett som ser ut som blemmer. Det er imidlertid også noe. Noen ganger oppstår også væskefylte blemmer (pustler). Sprekker rundt munn og under øreflipper er også vanlig.


Betennelse i det ytre øre er en betennelse eller et eksem i huden i øregangen. Vannkopper er en veldig smittsom virusinfeksjon som kjennetegnes ved feber, kløe og væskefylte blemmer.

Sykdommen smitter ved dråpesmitte, og normalt . Når du har øregangsinfeksjon blir huden i øregangen betent og hoven. Leger kaller dette for ekstern otitt. De fleste øregangsinfeksjoner er forårsaket av . Her er de vanligste barnesykdommene - Barnehage.


Vannkopper: Det oppstår røde prikker i huden som etter noen timer går over til blemmer. Ofte ses en blanding av både prikker, . Etter hvert dannes små skorper. Ved akutt kontakteksem ser man et rødt og hovent hudområde med væskefylte blemmer og sårdannelse.


Er eksemet kronisk vil huden være tørr, sprukken og . Som regel upåvirket allmenntilstan . Basalcellekreft oppstår ofte i ansiktet, spesielt på nesen eller ytre øre , hvor solpåvirkningen har vært mest uttalt. Plateepitelkreft viser seg ofte . Også kjent soherpes zoster oticus. Symptomene er hevelse og rødhet med små blemmer i huden samt sterke . PPP er en betennelsestilstand i huden der det oppstår verkfylte, betente blemmer (pustler) i én eller begge håndflatene eller fotsålene.

Under beskrives symptomer og videre forløp for flere typer. Om du får vonde kviser i den ytre delen av øret, altså den delen som er synlig, kan du gjøre som du gjør med kviser i ansiktet. Foruten at hunden viser tegn på smerter når man tar på øret kan den også gå med hode på skakke, med det betente øre nedover. Små barn og eldre er mest utsatt for nedsatt hørsel, forteller øre -nese-hals-lege. Senere vil det kunne bryte ut blemmer , ofte i sammenheng med infeksjoner.


Figur Bulløst pemfigoid med intakt blemme oralt. Dette er en soppinfeksjon i øregangene, som får betennelsen til å flyte ut fra ørene. Dette kan du pådra deg på alle steder hvor . Helvetesild gir utslett med brennende, kriblende smerte og blemmer. Smertestillende medisiner vil dempe smertene. Går som regel over etter to til fire uker.


Jeg har fått kortison som jeg skal gå på i en uke, men har fortsatt veldig vondt i partiet på fremsiden av øra, og hoven med blemmer i munnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg