tirsdag 17. juli 2018

Rettigheter psykisk helse

Du kan ha rett til å få dekket ulike behandlinger, medisiner og utstyr dersom du er syk. Her finner du mer informasjon om dine pasientrettigheter. Psykisk helsehjelp for voksne - helsenorge.


Rettigheter psykisk helse

Rundt halvparten av befolkningen i Norge får psykiske vansker i løpet av livet. Her kan du lese om hjelpetilbud som finnes for voksne innen psykisk helse. Først publisert: 01. Rettigheter i psykisk helsevern for deg under år. Sist faglig oppdatert: 01.


Norsk helselovgivning er omfattende og kan være vanskelig å finne frem i. Vi har ingen egen lov hvor alle pasientrettigheter er samlet. På denne siden finner du lenker til sentrale lovverk og statlige føringer for psykisk helsearbeid i kommunen. Les mer om pasienters rettigheter hos Helsenorge;. At du som pårørende har kunnskap om dine rettigheter , er til hjelp både for deg og den som er syk. Pårørendes rettigheter – brosjyrer for helsepersonell og pårørende.


Rettigheter psykisk helse

Det gjelder spesielle regler ved psykisk helsevern. Pasientrettighetsloven er sentral for alle som jobber med psykisk helsevern. Her er en oversikt over nyttige ressurser om emnene i loven.


Personer med rus- og psykiske problemer og deres pårørende har rettigheter hos hjelpeapparatet, på lik linje som alle andre. Hva skal til for å bygge god psykisk helse ? Hvordan kjennes det egentlig. Kanskje er de ikke rettigheter i juridisk forstand. Ved tvungen observasjon eller tvungent psykisk helsevern har den som i størst.


Pårørende til mennesker med vanskeligheter knyttet til psykisk helse ,. May Britt Solhøi innlegg om pårørendes rettigheter. Terapi og tro: Barns rettigheter forsømmes. FNs barnekonvensjon gir alle barn religionsfrihet. I praksis er barn rettsløse i usunne trosmiljøer. Klage på vedtak innen det psykiske helsevernet.


Parorendes- rettigheter -en-oversikt-for-helsepersonell-i-den- psykiske. Dette innebærer at mange helserettigheter er lovfestede. Dersom klagen blir avvist, eller kommunen mener at rettighetene dine er oppfylt, kan du . Nasjonalt senter for erfarings kompetanse innen psykisk helse.


Rettigheter psykisk helse

SP – FN konvensjonen om sivile og politiske rettigheter av 16. Den som er under psykisk helsevern etter eget samtykke, kan ikke overføres til tvungen observasjon eller tvungent psykisk helsevern mens. Læringsmiljøsenteret ved . Studentombudet er ingen . Nærmeste pårørende er definert som den . Du kan lese mer om andre rettigheter for pårørende i den kommunale helse - .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg