onsdag 18. juli 2018

Røde prikker rundt øynene baby

Jeg har en liten en på to måneder som ofte blir rød og hoven rundt øynene. Varierer om det er det ene, det andre eller begge to. SVAR: Hei Du beskriver at du alltid har hatt røde områder rundt øynene , men at du for noen dager siden utviklet røde ringer rundt øynene.


Dette fører til ubehag: rennende øyne , røde øyne , tørrhet eller kløe. Drypp morsmelk i barnets øye når det ligger.

Når barnet blunker fordeles melken rundt i øyet. Mange barn får rød og litt sår hud rundt munnen når de har spist eple eller annen. Noen få kan samtidig reagere med hevelse og kløe i øynene , men ellers er . Både babyer, barn og voksne kan få atopisk eksem. Akutt eksem er preget av rød , hoven og kløende hud med eventuelt væskefylte blemmer . Hevelse i øyelokk og rundt øye med rubor, varme og palpasjonsømhet.


Dersom barnet begynner å få symptomer som rennende og røde øyne , rennende nese, hoste og utslett, er det viktig å kontakte fastlegen.

Ved allergi blir du mer rød i øyeslimhinnen. Puss i øynene kan være tegn på øyekatarr. Ofte forekommer dette hos barn , sier Wahl. Bleieutslett er en tilstand hvor huden rundt bleieområdet blir rød og rritert.


Dersom øyet er rødt med puss over flere dager uten tegn til bedring (spesielt hos barn ). Kan gjøre huden rundt øyet ømfintlig for sol. Legen lyser da inn gjennom pupillen i øyet til barnet mens han ser gjennom og vil på denne måten sjekke om barnet har rød refleks. Røde , kløende og irriterte øyne – vanlige symptomer på allergi.


Denne julen har tørr hud rundt øynene vært verst. Jeg har fått tørre, røde øyne som klør og som gjør utslettet enda verre. Har fått beskjed via fastlege om at det kan være vanskelig å få riktig svar på så små barn.


Har du allergi, om det er pollenallergi eller sesongallergi er det ofte plager som kløe i øynene. Vanlige symptomer på allergi er kløende, røde og irriterte øyne. Røde øyne oppstår fordi blodårene i øyet utvider seg. Petekkier er karakteristiske blødninger i huden, mørk røde i farge, 1-mm i diameter.


De oppstår da oftest som små røde prikker rundt øynene.

Ved soppangrep blir stumpen blank og rød , og barnet får vondt. Der er hyppige konsultasjoner med barn der atopisk eksem rundt øynene skal behandles. Legen ønsker å få anbefalt alternativ til steroidsalver . Hva er atopisk eksem?


Disse utvikler seg så til rødt og kløende eksem, noen ganger med væskende. Dette er sjelden farlig, men lege bør raskt tilkalles dersom det oppstår pustevansker. Syn: Synsvurdering og undersøkelse av øyne bør gjennomføres på alle barn på faste. Sjekk i epikrise fra fødeavdeling at barnets øyne er undersøkt med rød refleks.


Hvis dette ikke er gjort, sørg. Når vi gråter, går det ikke lang tid før huden begynner å hovne opp rundt øynene. Slik blir det fordi øynene har bruk for ekstra mye blod når .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg