mandag 30. juli 2018

Enkeltpersonforetak eller as

De mest populære i Norge er enkeltpersonforetak og aksjeselskap. Her lister vi opp fordeler og ulemper ved de ulike . Hvis du skal drive næringsvirksomhet vil valget ofte stå mellom enkeltpersonforetak , aksjeselskap, ansvarlig selskap eller samvirkeforetak. Enkeltpersonforetak eller aksjeselskap?


Alle som driver en liten virksomhet eller som har tenkt å starte for seg selv stiller seg dette spørsmålet på et eller annet tidspunkt. Når du skal velge selskapsform, står det oftest mellom enkeltpersonforetak eller aksjeselskap. Les vår sammenligning og gjør det rette valget. Med mindre det er snakk om svært lite risiko, og at du starter med en eller.


Det er én veldig viktig forskjell. Vil dette være din hovedinntektskilde eller en hobby du vil tjene litt ekstra. I et enkeltpersonforetak er èn person ansvarlig for bedriften.


Enkeltpersonforetak eller as

Dårlig driftsresultat, erstatningsansvar eller andre kostnader kan fort føre til udekket tap. Som selvstendig næringsdrivende er det du personlig . Du har idéen og planen klar for hvilken bedrift du skal starte. Nå gjenstår det bare å velge navn og.


Mange som starter en næringsvirksomhet i Norge står overfor problemet med å velge organisasjonsform. Skal jeg opprette et . Denne risikoen slipper man å ta hvis en velger å starte AS eller å starte NUF. Da vil din personlige risiko begrenses av de midler du velger å investere i . De aller fleste av dem er enkeltpersonforetak (ENK) eller aksjeselskap (AS). Det finnes også andre selskapsformer, men som SSB sin statistikk . Frem til i dag har mange virksomhetsetablerere valgt NUF eller. Når du eller bandet ditt begynner å tjene penger er det ingen vei utenodere må finne en organisasjonsform for å styre økonomien smartest . Hva lønner seg å starte nå som AS har blitt billigere?


Bør jeg starte med et ENK og så konvertere til AS senere, eller er det best å kjøre AS fra starten av? Vi kan vise deg hva som kjennetegner . Er du alene står valget mellom å starte opp som frilans, du kan etablere enkeltpersonforetak , aksjeselskap eller Norsk Utenlandsregistrert . Med bi-inntekt kan det lønne seg å opprette et selskap. Se grunnene til å velge det enkleste av dem alle: . Skriv inn postnummeret ditt og finn nærmeste bank, eller velg i listen under.


En av de første beslutningene en grunnlegger av et selskap må ta under oppstarten, er å bestemme hvilken selskapsform man skal etablere selskapet i. Kursene arrangeres over hele landet og er gratis. Du kan velge mellom kurs for enkeltpersonforetak (ENK) eller aksjeselskap (AS). Se steder og datoer for kurs:. Det første du må ta stilling til er hvilken type selskap du ønsker å drive.


Enkeltpersonforetak eller as

Begge selskapstypene har sine fordeler og . Planlegger du å starte enkeltpersonforetak , eller har du kanskje akkurat kommet i gang? En ting er ihvertfall sikkert, og det er at det er nok av baller å sjonglere . MØST og GramArt gir deg oversikten. E-post eller telefon, Passord.


Du skal starte for deg selv. Har du glemt kontoen din?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg