torsdag 30. mai 2019

Passiv røyking barn

Barn har lovfestet rett til et røykfritt miljø. Men bestemmelsen vil ikke håndheves med straff, men skal først og fremst bidra til å endre holdninger . Det finnes ikke noe risikofritt nivå av passiv røyking. Et røykfritt miljø er den. Passiv røyking er å puste inn luft med tobakksrøyk.


Det slår den amerikanske hjerteforeningen, American Heart Association,.

Mange barn og voksne er utsatt for passiv røyking i Norge i dag. I denne artikkelen estimerer vi hvor mange som kan være utsatt og hvilke . Hvilken effekt har foreldres røyking på små barns luftveier? Sykepleiere og annet helsepersonell møter daglig syke barn , der èn. Et spedbarn som utsettes for passiv røyking , har større risiko for krybbedø allergirelaterte sykdommer, luftveissykdommer, ørebetennelse og kolikk. Barn som utsettes for passiv røyking daglig utvikler lettere en rekke sykdommer.


Barn tåler røykfylt miljø dårligere enn voksne. Samtalen med foreldre om passiv røyking er viktig.

Men vi gruer oss ofte for å ta den. Alle barn har lovbestemt rett til et røykfritt miljø. Retten gjelder alle steder, også i bilen og hjemme. Dette er en viktig seier for alle barn. Helsedirektoratet kjører nå en ny tankevekkende kampanje om barn og passiv røyking , som fokuserer på at mer enn prosent av . Nå vil Helsedirektoratet skape økt bevissthet om . I god tro om å skåne barna , går foreldrene utendørs for å ta seg en blås.


Men barna blir likevel utsatt for skadelig passiv røyking , viser ny studie. Det betyr at barnet ikke skal utsettes for passiv røyking. Den som er ansvarlig for barnet skal sørge for at denne rette blir oppfylt, sier Henriette . Det vil si at barnet ikke skal utsettes for passiv røyking. Ja, det kan skade helsa å puste inn andres røyk.


Barn og unge er spesielt sårbare fordi kroppene deres er i utvikling. På verdensbasis skyldes ett av hundre dødsfall passiv røyking , . Til sammen prosent av de spurte sier de tillater røyking. Barn utsettes for passiv røyking hos besteforeldre.


På denne måten ønsker Helsedirektoratet å redde noen av de 100.

Einar Yohsuke Kosaka . Tobakksrøyk som inhaleres (hovedstrømsrøyk) og tobakksrøyk som siver ut i rommet (sidestrømsrøyk) er ulikt sammensatt. Ved passiv røyking. Barn som blir utsatt for passiv røyking risikerer å få lungekreft som voksne, viser en ny undersøkelse. Kampanjen bærer navnet Det du ikke ser, og tar for seg temaet barn og passiv røyking.


Røykfrihet øker sjansene for et ukomplisert svangerskap og et friskt barn. Husk at røykfrihet også betyr at du ikke utsettes for passiv røyking ! Antallet gravide som .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg