onsdag 29. mai 2019

Influensa type a barn

Symptomer på influensa Høy feber. Barn kan være smittsomme lenger. Viruset kan smitte fra en person til en annen eller gjennom kontakt med noe der viruset har fått feste, for eksempel dørhåndtak, telefoner og lignende.


Fordi influensaviruset hele tiden endrer sammensetning, henger immunsystemet ofte litt etter i utviklingen. Derfor kan man bli influensasyk mer enn én gang. Hvis du er infisert med et virus som ligner på viruset du tidligere er blitt smittet av, gjenkjenner immunsystemet viruset og forhindre at du blir syk, eller at du får et lettere sykdomsforløp.

Siden det er forårsaket av en virusinfeksjon (og ikke en bakterieinfeksjon) hjelper ikke antibiotika. Når barnet er smittet, er det vanligvis nok at barnet får tilstrekkelig hvile og væske. Barnet skal være hjemme fra barnehage eller skole i omtrent en uke for å hvile og for å unngå å smitte andre barn. For at denne medisinen skal være effektive, må de tas innen timer etter at symptomene har brutt ut.


Det er også mulig å vaksinere seg mot virusene som WHO mener vil være de vanligste i løpet av året. Dette er ikke nødvendig for ellers friske barn, men anbefales for de som tilhører risikogruppene. Vaksiner er ikke alltid 1 effektive, så sørg for at barna vasker hendene ofte og holder for nesen når de må hoste eller nyse, slik at infeksjonsrisikoen reduseres. Hva vi i KRY kan hjelpe deg med Hos KRY kan du bestille en videokonsultasjon med en lege for å få råd og veiledning om influensa hos barnet ditt.


Vi kan også hjelpe med resept og legeerklæring dersom dette skulle være nødvendig.

Matlysten forsvinner, og noen får magesmerter og oppkast, særlig barn. Informasjon til allmennheten og helsepersonell om influensa og. De aller fleste barn får influensa i løpet av sine første leveår. Når sykdommen har brutt ut er det kun lindring og ro som hjelper. Alt du trenger å vite om barn og influensa : symptomer, smittefare, behandling.


De vanligste influensatypene som gir epidemier, er type A og B. To typer influensavirus , type A og B, er årsak til disse epidemiene. Innimellom endrer influensavirusene seg litt, noe som kan gjøre vår immunitet mindre effektiv. For den voksne delen av befolkningen er dette den hissigste virale luftveisinfeksjonen, mens barn ofte blir.


Sesong er ofte noe positivt, som båtsesong, skisesong, løpesesong og så videre, men det er ikke like god stemning med influensasesong. Både barn og voksne . Influensa forårsakes av influensavirus type A og B. Lær deg forskjellen og les alt du bør vite om influensa varighet, smitte,. Hos barn kan det en sjelden gang forekomme oppkast og diaré. De virusene som først og fremst gir sykdom hos mennesker, er type A-virus og type B -virus.


Hvert år må eldre, syke, gravide og mange barn vaksineres på nytt mot influensa. Mageplager, og så med oppkast, kan forkomme, særlig hos barn. Hvert år lages det influensavaksine rettet mot den type influensavirus som ventes å . Andre luftveisinfeksjoner kan også gi .

To typer av influensavirus , type A og B, er årsak til disse epidemiene. Akutt infeksjon med influensavirus type A, B eller C. Smittetid kan potensielt være enda noe lenger hos små barn , gamle og . Folkehelseinstituttet (FHI) forventer en økning i influensa -smitte framover. Den første uken i januar lå én med type B og 1personer med type A. Anna Anka prøver hver dag å få barn : - Alderen er ikke helt på min side. Sesonginfluensa ( influensa type A og B) er mest vanlig og kommer hver vinter.


Gode råd som forebygger forkjølelse, influensa og omgangssyke hos barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg