tirsdag 28. november 2017

Fårikål med saltkjøtt

Har du prøvd å lage fårikål med salt lammekjøtt ? Salt lammekjøtt er ofte enkelt å få tak i, og egner seg utmerket i fårikål. Da er det en fordel at du liker begge delene. Står på kjøkkenet for å gjøre i stnd middagen, skal lage fårikål for første gang. Men så ser jeg at mannen har kjøpt salt fårekjøtt i stedet fo .

Tenk at to ingredienser som kål og kjøtt kan bli så godt etter noen timer i gryta! Her er triksene som gjør fårikålen enda bedre. Man bruker egentlig ikke saltkjøtt i fårikål. Hvis du må bruke saltkjøtt senere er du nødt til å legge det i vann over natta . I de ferdige pakkene med fårikålkjøtt er det bare slintrer, bein og brusk, sier svigermor. Hun kjøper lammelår skåret opp i skiver.


Hvordan har det seg at fårikål smaker best når man varmer den opp dagen. Jeg er usikker på om salt lammekjøtt er så vanlig sørpå, men det kan jeg trygt .

Salt kjøtt med kålrotstappe Salt kjøtt har sine tradisjoner landet over. Lokale variasjoner gjør at. Den er opprinnelig laget av kjøtt fra . Raspeball7g rå potet300.


Det er vi enige om i denne familien ihvertfall. Lett å lage selv også av feks. Jeg spiste saltkjøtt med kålrabistoppe til middag i dag men jeg finner.


Tida har kommet for høstslakt, skogsopp og store glass med deilig rødvin. Boblevinen passer i hvert fall utmerket til ultranorsk fårikål og salt kjøtt med komler. Norges ubestridte nasjonalrett!


Jeg fant noe fårikål kjøtt i fryseren fra i høst. Saltkjøtt med kålrotstappe. I bufféen i dag har vi saltkjøtt og kålstappe, kjøttkaker, lammeknoke og.


Jeg anbefaler først og fremst en smaksrik og utviklet . Sosakjøtt av ferskt sau-, kalv- eller oksekjøtt og fårikål var for begges vedkommende sjeldent . Gjør fårikålmiddagen til en familiekonkurranse med Bent Stiansen.

Har du ikke ferdigkokt kjøtt, bruker du saltkjøtt eller suppekjøtt, det du foretrekker. Nydelig fårikål à la Hellstrøm. Fårikål er noe av det norskeste norske middagsmaten som finnes og følelsene kan ta helt overhånd for enkelte hvis man prøver å endre på den . Ingenting smaker mer høst enn kraftsupper, fårikål og frikasse av høstens lam. Lapskaus på salt lammekjøtt er norsk tradisjonskost.


Fårekjøtt er like bra som lammekjøtt, men vi har i stor grad gått bort fra å bruke dette nå på . Det er en matrett av sauekjøtt eller lammekjøtt, hodekøl og hel sort pepper. Det serveres sammen med saltkjøtt , stekt flesk, kålrotbiter, kålrotstappe og . Dette er en gammel tradisjonsrett, men kanskje ikke like populær som kjøttkaker, saltkjøtt og fårikål. Sosekjøtt er noe som egner seg godt til . Grill: STIL (Storsteinnes Idrettslag) har ansvaret for grillen, her kan du kjøpe, grillmat, lapskaus, grøt, fårikål og saltkjøtt av ungsau m.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg