fredag 6. oktober 2017

Bursdag pynt til voksne

Steg 8: Lag en enkel rødvinsky ved å koke opp rødvin og kraft fra . Har de ikke lammeskank i den . Jeg vil påstå at det er mer eller mindre umulig å ikke . Lammeskank har jeg lenge ønsket å prøve, og jeg var ørlite skeptisk. Kjøttet er så mørt at det kan spises med skje, og sausen jeg kokte skankene i smakte så .

Her lager Kjetil Bruseth lammeskank med potetmos. Når potetene er kokt slår du av vannet, og har straks i varm melk, fløte og romtemperert . La alt koke opp før lammeskankene legges tilbake i gryta. Så gjør deg litt flid i dag og server en nydelig lammeskank som er kokt i øl og server søtpotetmos ved siden av. Bruker du lammeskank som kommer i vakuumposer med kraft, koker du hele posen i en kjele, og så har du det litt i ovnen etterpå.


Oppskrift lammeskank , braissert i ovn til den er deilig og mør. Den smaker kjempegodt kokt mør med kraft, vin, urter og grønnsaker.

Tilsett hvitvinen og la den koke omtrent halvveis inn. Tilsett deretter balsamicoeddik og hermetiske tomater, og kok opp. Legg i lammeskankene. Kok opp kraften og la den koke inn til det halve.


Server ølbraiserte lammeskanker med hjemmelaget potet- og sellerimos. Prøv disse deilige . For å få med de gode smakene som setter seg i pannen, heller du på litt vann som du koker et par minutter. De kan smaksettes på mange måter- her er de kokt i øl.


Sett ovnen på 1°C. Brun lammeskankene på alle sider i smør i en stor. Det er også godt med kokte poteter eller mos av søtpotet, kålrot og kun potet. Saltet og røkt lammeskank er ikke et helt vanlig produkt. Derfor kokte vi opp de to lammeskankene og smakte litt på vannet underveis.


Men jeg har en forkjærlighet for denne som er helt . I en mindre kjele så koker du opp desiliter fløte sammen med noen fedd hvitløk. Sil av vannet fra potetene, tilsett gradvis hvitløksfløten og .

Og når det får lang tid i ovnen blir dette det møreste og aller mest smaksrike kjøttet. Lammeskanken er den nederste delen av lammelåret, mer presist – leggen. Stadig flere har oppdaget lammeknokens fortreffelige smak. Dessuten er det en ganske stilig rett å servere. Langtidskokt lammeskank med grønnsaker, potetmos og rødvinsaus.


Server lammekjøttet med potetmos, kokte grønnsaker og rødvinsaus. Når klokka på komfyren piper tar du ut gryta, rører forsiktig i grønnsakene og sjekker at det ikke har kokt tørt. Ser det tørt ut har du på noen cl . Breserte lammeskanker er ferdig kokt og kan varmes i vannbad med posen på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg