mandag 9. oktober 2017

Bronkiolitt

Bronkiolitt er en infeksjon i luftveiene hos babyer og små barn. Infeksjonen kjennetegnes av at barna blir tunge i pusten og luftveiene trangere. Barna kan få feber, hoste med sekret, og noen blir tett i . Akutt bronkiolitt er den hyppigste nedre luftveisinfeksjon hos barn i første leveår, rammer ca.


Bakgrunn: Bronkiolene er de minste luftrørene som frakter og fordeler luften utover i begge lunger, og hos små barn er disse ganske trange. Ved bronkiolitt er.

Virusinfeksjon i bronkiolene, de minste greinene i bronkialtreet. Vanligste nedre luftveisinfeksjon hos barn år. Nyheter - Inhalert racemisk adrenalin er ikke mer effektivt enn inhalert saltvann til behandling av barn med akutt bronkiolitt. HVA ER BRONKIOLITT ? En infeksjon kan bre seg fra de øvre luftveiene ned til luftrørsgrenene, bronkiene.


Deretter kommer en tørr hoste og pipende og anstrengt pust. Etter fem dager i sykeseng kunne han sende Solveig og . Mange barn klarer seg uten innleggelse i sykehus, men spesielt hos .

Spedbarna med bronkiolitt kan være alvorlig syke, forteller barnesykepleier Tonje Hallan Kristiansen. Viruset de bærer, er så smittsomt at . Adrenalin til behandling av akutt bronkiolitt hos barn utenfor sykehus - Et kvalitetsforbedringsprosjekt ved Asker og Bærum legevakt . Ingen informasjon er tilgjengelig for denne siden. Til tross for at det ikke anbefales inhalasjon med adrenalin til alle barn med bronkiolitt , gis det fortsatt til mange, ifølge lege. I dag er temaet bronkiolitt.


Hjelper inhalasjoner? Hvem bør observeres på sykehus? Skal man ta blodprøver og rtg thorax? Med oss i studio er overlege Håvard . Mange av de som får akutt bronkiolitt utvikler senere astma. Barn i barnehage kan gå tilbake når feberen er borte og hvis allmenntilstanden tilsier det.


Disse har økt risiko for senere obstruktive episoder og astma. Den år gamle drammenskvinnens lunger klarer ikke å ta til seg nok oksygen. Hun lider av det legene kaller obliterende bronkiolitt.


Prosjektet vil inkludere . Symptomer kan være hoste, tungpust og apné. Obliterativ bronkiolitt (BO) .

Heldigvis er alle barna i bedring, men dette er en alvorlig sesong, understreker seksjonsoverlegen. RS-viruset forårsaker akutt bronkiolitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg