fredag 6. januar 2017

Manglende fall mot sluk

Når rommet var erklært ferdig, oppdaget vi etter første dusj på nytt bad at det ikke var fall mot sluk. Vi har dusjbadekar og det blir litt vannsøl i . Manglende fall til sluk er altså ikke gjort noe me og vi kommer. Så lenge det er noe fall , eller ikke motfall , tror jeg det sitter langt inne å . Klagen gjaldt i utgangspunktet manglende fall på deler av klageres nylig lagte badegulv i forbindelse med total rehabilitering av hans bad samt påstått for tykk .

Dette syndes det dessverre mye mot og mange har derfor manglende fall mot sluket , eller i verste fall såkalt motfall. Det vil si at gulvet faktisk . Det at gulvet ikke har riktig fall mot sluket er noe jeg ser altfor ofte, da blir vann konstant liggende på gulvet og kan forårsake fuktskader. Fagrådet for våtrom er positive til den nye forskriften. Noen fagfolk mener at TEKåpner for at badegulv kan være uten fall til sluk.


Vannet skal ned i sluket og gulvet skal ha fall mot sluk ! Da må vi se om problemet har rot i manglende rolleforståelse i byggesaken.

Med våtrom menes ba dusjrom og vaskerom, det vil si rom hvor overflater på vegger og gulv jevnlig eller av og til . Dårlige løsninger er da blant annet plassering av sluk i forhold til fall , sånn at. Det er også ofte manglende dokumentasjon, som vil være negativt for. Sjekk at det faktisk er fall mot sluk i badegulv og dusj (spyl med dusjen). Den avslører om badet har feil fall. I videoen under ser vi.


Her ser vi at ballene triller ned mot veggen før de til slutt treffer sluket. Riktig fall mot sluk. Han finner også at vann renner utover gulvet heller enn ned i sluket, og. Overlat sluk og membran til Vinderen Rør - Minimer sjansene for lekkasjer og få hjelp til. Sekretariatet la til grunn at manglende fall mot sluk og vannansamling . Viktige tiltak for å. Gulvet avgrenses av en oppkant med vanntett sjikt på minst mm på alle sider, også mot døråpning.


Gulvet er i hovedsak flatt, eller kun med antydning til noe fall mot sluket. Mangelfull tilslutning av membran mot sluk eller ved terskel.

Ved en toppmembran legges nye fliser ovenpå eksisterende fliser med ønsket fall. Våtrom skal ha sluk og gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de deler av gulvet som må antas å bli utsatt for vann i. Legg en klinkekule på. Se etter sprukne fliser og manglende fuger mellom flisene.


Kjøper reklamerte senere også på manglende avrenning fra innebygget sisterne,. Det er lite fall til sluk på badet som medfører at vann stopper opp og ikke. Badet var oppført av faglærte, men manglet nødvendig fall mot sluken. For tynne membraner, manglende fall mot sluk og dårlig tetting ved sluk er de vanligste feilene i bad bygget av profesjonelle. Saken gjelder: Reklamasjon på manglende fall mot sluk på badegulv og vindu på bad som ikke tåler . Første vi måtte ta opp var manglende fall på gulvet på badet.


Typiske feil ved bad er lekkasjer, feil ved membran, manglende fall mot sluk. Nyere bad skal følge våtromsnormen og gjør det ikke det kan det være en mangel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg