torsdag 17. september 2015

Kalkun stuffing appelsin

Og her er oppskriftene på stuffing og sauser som passer til denne festretten. Bruker du ikke stuffing , kan kalkunen fylles med store appelsinbåter , epler eller . Oppskrift på helstekt kalkun med deilig stuffing av sitron og urter. Smak til med mer syrlighet fra sitron eller appelsin om det trengs.


Helstekt kalkun hører med til nyttårsaften!

Denne kalkunen har stuffing med frukt. Nyttårskalkunen serveres med en frisk appelsinsaus som er en god saus til . Hemmeligheten bak en saftig kalkun , er steketid og hviletid. Appelsin og sennep- kalkun med eplesjy, kastanje og tranebærstuffing.


Her får du oppskriften på en måte å tilberede kalkunene på som er litt utenom det vanlige . Har du savnet en god og ukomplisert oppskrift på kalkun og stuffing ? Vi har lange tradisjoner for kalkun her hjemme – når kalkun. Fersk kalkun er å foretrekke fremfor frossen, men velger du en frossen fugl skal.

Bland det sammen med appelsinsaft , en god klunk olivenolje, salt, kvernet pepper og urter. Lag gjerne stuffing i en ildfast form ved siden av. Du kan fylle kalkunen med farse eller stuffing. Finckenhagen mener stuffing er riktig ord hvis du fyller fuglen med urter, rødløk, epler eller andre . I fjor stappet jeg kalkunen full i epler, svisker, løk og appelsiner ! Stuffingen min består av innmaten, hakket svinekjøtt, loff, melk, hvitløk, . Fyll stuffingen i kalkunen og pensle den godt med smeltet smør blandet med salt og pepper.


Et godt tips er å dele løk, appelsiner og epler i store biter. Kalkun med julestuffing. Del løk, appelsiner og eple i store biter. Ta ut innmaten, den ligger i en pose inne i kalkunen.


Tørk kalkunen med kjøkkenpapir. Server på et fat med appelsinbåter , hele røde epler, ferske fiken, timian og hele tyttebær. Legg potetene i en paiform e. Ha appelsinjus , -saft, -skall, smeltet smør, . Stuffing er et tilbehør, som fylles i kalkun når man lager kalkunmiddag.


En skikkelig nyttårsaften med helstekt kalkun og bobler i glassene.

Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Ikke fyll kalkunen med rå stuffing. Jeg bruker heller skiver av appelsin.


Pensle hele kalkunen godt med smeltet . Dersom stuffingen trenger lengre tid enn kalkunen betyr det trøbbel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg