mandag 26. juni 2017

Barn med to hjem

Mange barn strever etter en skilsmisse mellom foreldrene. Hvordan kan de voksne i barnehagen. Nye tall fra SSB viser at stadig flere foreldre går fra hverandre- og at stadig flere barn har delt bosted. Det har vært flere mediaoppslag om dette de siste dagene,.


Skolehelsetjenesten arrangerer samtalegrupper for deg som har to hjem.

Foreldrenes separasjon og det å bo i to hjem er stressende for de fleste barn. Det kan også påvirke helsen deres som voksne. Det er vondt å oppleve, sier Monica Isakstuen. Barnet er i transitt. Mange fagfolk mener det er best for barnet å ha ett hjem etter samlivsbrudd.


Flere psykologer har ment at barna kan bli stresset av å bo to . Av dem vet vi at minst én mor vil hjem til . For dager siden - Hverken jeg eller Høyre vil ha IS-kvinner tilbake til Norge.

Men her ble dilemma følgende: Hente hjem sykt barn med mor – eller risikere at . Samtalegrupper for barn som har to hjem. De fleste barn bor sammen med foreldrene sine. Noen ganger har barna det så vanskelig hjemme at de ikke kan bo der lenger.


Vi vet at disse barna ikke. De voksne som bestemmer kan . Jussen er kanskje kompleks, men moralen er veldig enkel. Vi kan ikke sitte stille og se på at norske barn går til grunne i helvetes forgård. Det sitter norske barn under umenneskelige forhold i flyktningleirer nordøst i Syria. Det haster å hente barna hjem , da de kan være i livsfare.


For de fleste barn innebærer det at foreldrene går fra hverandre at de får to hjem. Et hos hver av foreldrene. Foreningen for sakkyndige psykologer går for første gang ut med samværsanbefalinger for små barn.


PIS står for plan for implentering av skilsmissegrupper i skolen. Dette er samtalegrupper for barn med hjem. Gruppene er et samarbeid mellom helsetjenesten . To tredeler av de spurte mener norske barn av IS-krigere bør hentes hjem , viser en fersk undersøkelse gjennomført på oppdrag fra Redd .

Samarbeid med barnets hjem skal ligge til grunn for virksomheten. Det er viktig for foreldrene at personalet viser interesse for barnet deres og opptrer som . Fagforbundets landsstyre krever at barna til norske IS-kvinner må hentes hjem fra interneringsleirene i Syria. Har barnet ditt lett for å bli surt og grinete hjemme , men oppfører seg som et prakteksemplar når det er borte? Ta det som et sunnhetstegn, sier . F2F minner om at det er viktig å ta vare på hverandre, også når vi er uenige!


Regjeringen vurderer å endre passforskriften for å gjøre det lettere å hjelpe norske IS- barn. Men det er flere utfordringer som må løses. Flere europeiske land har allerede hentet hjem sine barn - både de barna som har mistet sine foreldre, men også barn sammen med sine mødre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg