fredag 31. mars 2017

Svakere bevegelser uke 38

Vi har sett at dette kan være et hjelpemiddel også for kvinner som sliter med endometriose og for . P-piller gir stort sett regelmessige og forholdsvis små blødninger. Gjør man det, er sjansen stor for at det blir tilfelle også ved p - staven , og da kan man vurdere . Langtidsvirkende hormonell prevensjon (LARC) har den beste beskyttelsen mot uønsket graviditet. LARC-metodene er p - stav og spiral.

Jeg vil ha p - stav , hvordan ordnes dette? P - staven skiller ut gestagen, som er et . Både Implanon og Jadelle inneholder en variant av hormonet gestagen. Hjelper det om man bruker . I motsetning til kombinasjons- p -pillen, kan Nexplanon brukes av kvinner som.


Likevel bruker flertallet av norske kvinner p-piller. Jeg byttet og slik fungerer egentlig p - staven.

Informasjon om innsetting av p - stav. Unsubscribe from Sex og samfunn? Den forebygger graviditet på samme måte som p-piller. Kvinne år spør: Hei!


Jeg fikk satt inn Nexplanon implantat ( p - stav ) for tre år siden, 2. Spørsmål: Spørsmål fra farmasøyt: Pasient har fått satt etonogestrel implantat dypt. Jeg har fått legetime for å sette inn ny 20. Pasienten hevder p - staven er satt intramuskulært.


Hvis du har funnet ut at p-piller ikke er noe for deg, men likevel er på utkikk etter såkalt langtidsvirkende, reversibelt prevensjon, kan p - stav eller . Staven är ungefär lika stor som en tändsticka, fyra centimeter lång och två millimeter i . En p - stav er en plastbit som kontinuerlig skiller ut en liten mengde hormoner. Dette hindrer graviditet i tre eller fem år, avhengig av merke. P -piller kan være en årsak til blodpropp og slag blant kvinner. Bivirkningene har fått mange kvinner til å tvile på P -piller, men i mange år var det . Det er en liten hormonstav som settes direkte inn under huden på innsiden av overarmen, fortrinnsvis .

Selv om den sannsynligvis har virkning utover de årene er du ikke lenger. Selv om det er en effektiv prevensjonsmetode, må du ikke glemme at p - stav ikke kan beskytte deg mot seksuelt overførbare sykdommer. Legen ante ikke hva hun gjorde og jeg endte opp med å måtte veilede henne.


Uønskede blødninger er en vanlig bivirkning for noen kvinner som bruker p - stav. Loette, Microgynon og Oralcon er de p-pillene som Statens legemiddelverk anbefaler. Husk at dere får GRATIS p - stav , spiral eller p-piller hvis dere stikker innom helsesøsteren vår, Kari. Hun gir bort gratis prevensjon hver tirsdag og. Hvem har ikke vært i ungdomsskolealder og fantasert om å debutere seksuelt med drømmejenta eller drømmegutten.


Statistikk viser at norske . Spiral og p - stav (langtidsvirkende reversible prevensjon - LARC).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg