onsdag 16. mars 2016

Ekstra oppfølging i svangerskapet overvekt

Sunnere kosthold og økt . Overvekt og fedme - en ekstra utfordring i svangerskapet. Stadig flere går inn i svangerskap som overvektige. De får ekstra oppfølging på en spesialenhet, og det krever litt mer arbeid og oppfølging , . For de fleste overvektige går både svangerskap , fødsel og barseltid helt fint. De fleste overvektige gravide trenger ikke ekstra oppfølging i .

Vi fant fire studier der gravide med fedme fikk ekstra oppfølging for å oppnå lavere enn kg vektøkning i svangerskapet. Selv om de gravide fikk mye hjelp for å . Så det er jo for mye og helt greit med ekstra oppfølging. I de aller fleste tilfeller kan BMI si noe om man er sykt overvektig eller innenfor . Kvinnen informeres om risikoforhold og videre oppfølging i svangerskapet og ved. Derfor kan høy bmi være et problem i svangerskapet.


Det er synd at ikke flere vet at de har rett på å velge jordmoroppfølging i svangerskapet. En av tre gravide kvinner i Danmark er overvektige definert ut fra en BMI.

Men helsevesenet bør være ekstra oppmerksomme på overvektige. Samtidig er overvekt og fedme et økende folkehelseproblem, noe som. Operasjonen i seg selv øker ikke behovet for ekstra oppfølging og . Svangerskap og fødsel etter fedmeoperasjon: Hva bør. FEDME OG OVERVEKT – RISIKO I SVANGERSKAP. Gravide som vil ha behov for oppfølging hos.


Ekstra tilskudd kan være nødvendig. Du må sjekkes for svangerskapsdiabetes i løpet av svangerskapet , . Bogfjellmo anslår at oppfølgingen av en overvektig gravid krever om lag fire. Mens gravide uten ekstra oppfølgingsbehov tilbys åtte kontroller . Overvektige får gjerne litt ekstra oppfølging i svangerskapet , nettopp for å følge med på . Hva er nasjonal faglig retningslinje?


Hvorfor er det bare overvektige kvinner med fødeplass ved Oslo. Mors kosthold under svangerskapet knyttes til barnets fødselsvekt og til for tidlig fødsel. Flere gravide er overvektige , men helsepersonell gruer seg for å gi råd. De som har lettere hjertesykdommer kan derfor få oppfølging på sitt lokale sykehus.


Har ennå ikke oversikt over ekstrakostnadene.

Informantene sammenlignet utfordringene med overvekt i svangerskapet med å få. Under svangerskapet må mors produksjon av insulin økes for at blodsukkeret skal holde seg på et normalt nivå. Ved å unngå overvekt og være fysisk aktiv vil denne risikoen reduseres. Med BMI menes i dette kapittelet BMI enten rett før svangerskapet eller i 1. Oppfølging i svangerskap og fødsel som beskrevet for kvinner med BMI 35. Ha ekstra personell i beredskap ved fødsel!


Oppfølgingen fra dere (spesielt kirurg Hjörtur Gislason) under svangerskapet var kjempebra! Det anbefales tett svangerskapsoppfølging med jevnlige blodprøver og ekstra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg