tirsdag 15. desember 2015

Basilær migrene

For migrene med aura (små pasientantall) var risikoen for iskemisk slag åttedoblet. Sju slagtilfeller inntraff blant kvinner som hadde migrene og . Pasienter som har migrene med aura har økt risiko for hjerneslag , særlig. OBS på symptomer på hjerneslag.


Hjerneslag kan inndeles i hjerneblødning og hjerneinfarkt.

Videre kan migrene , oftest med aura , kombinert med røyking eller . Men er litt skeptisk fordi jeg samtidig går på . Legen på legevakta mener han har migrene med aura og han får resept på Voltaren. Ved persisterende symptomer tenker vi migrenøst slag. Disse symptomene ligner på hjerneslag og kan virke skremmende både for den som rammes . Folk som har migrene med aura , har dobbelt så stor risiko for hjerneslag og hjerteinfarkt som andre migrenepasienter. Det gjelder også unge .

Dette er typiske symptomer som også ses ved hjerneslag , og kan derfor oppleves som . Særlig migrene med aura er vist å øke slagrisikoen, men også . Flere epidemiologiske studier tyder på at migrene, særlig migrene med aura (MA ) øker risikoen. Tilleggsfaktorer som øker risikoen for hjerneslag ved migrene. Vi vet at særlig kombinasjonen tobakksrøyk og østrogenholdige p-piller i kombinasjon med migrene med aura kan øke risikoen for hjerneslag.


P-piller av kombinasjonstype og risiko for hjerneslag ved migrene med aura. At migrene øker slagrisikoen er godt kjent fra tidligere og vist i store befolkningsstudier. Vi vet at det er en sammenheng mellom migrene med aura og slag og hjerteinfarkt, men ikke hvorfor.


Vi så på om det kunne være slik at de . Jeg kjenner ikke til denne studien, men man kan ikke se bort ifra det, da det er økt risiko for hjerneslag hos de med migrene aura , sier lege og . Kvinner med migrene og aura bør som hovedregel ikke benytte prevensjonsmiddel med østrogen pga økt risiko for hjerneslag hos disse. Migraine and stroke. Den forekommer altså i to hovedtyper, migrene med aura og migrene uten aura.


Vi tror hjerneslag er en mannssykdom. Dersom man har migrene med aura , er det grunn til å kartlegge andre mulige risikofaktorer for . Men hvor går grensen mellom det vi kaller hodepine og diagnosen migrene ?

I enkelte tilfeller vil en aura være til forveksling lik et hjerneslag , og enkelte vil få . Personer med migrene har økt risiko for hjerneslag og hjerte- og. Har lest at de som har migrene med aura har større risiko for å få hjerneslag ? Risikoen er høyest for unge . Derfor man ikke skal ta p-piller bl. Jeg har migrene med aura , men uten den hodepinen. Syns det er veldig skummelt at .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg