tirsdag 30. juni 2015

Pleieplan kols

Pleieplan kols

Oppgaven som ble gitt var å skrive en pleieplan hvor sykdommen kols var i fokus. Pleieplanen tar utgangspunkt i en case omhandlende kols -pasienten Klara, . KOLS er en sykdom som ikke kan helbredes. Derfor må sykepleien rettes mot å opprettholde eller bedre funksjonsevnen, samt bidra til best . Vær kritisk og bruk dette som hjelpemiddel, bruk . I studien observerte hun stell av tolv pasienter med diagnosen kols innlagt på sykehus. Etterpå hadde hun intervju med sykepleier om hva som . Riktig kosthold og fysisk aktivitet er viktig for deg som har kols.


Pleieplan kols

Mange som lider av kols har lite fysisk og psykisk overskudd til å lage mat eller til . Aasta er år, i utgangspunktet sprek dame som bor på sykehjem. Har kols , noen ganger tungpustet og orker lite. Sosial og liker og se på tv. Konklusjon: Hjemmeboende pasienter med kols har ulike utfordringer i hverdagen.


Sykepleierstudent lagde en pleieplan sammen med pasienten der . Kunnskapsbasert fagprosedyre for å oppdage og forebygge forverringer av kols tidlig, hindre sykehusinnleggelse og øke trygghet og mestring. Røykeslutt er det desidert viktigste tiltaket for pasienter med kols som røyker. Kols, egenbehandling - NHI. Dersom du slutter å røyke vil symptomene bedres, og sykdommen forverres . BakkenMailandx BakkenMailandx.


Pleieplan kols

Vi fokuserer på pasienter med KOLS og deres behov for trygghet og. I høyre marg finner du eksempel på et oppsett av en pleieplan med begrunnelse for tiltakene (pedagogisk pleieplan ) som du kan bruke. Du finner også skjemaer . KOLS KRONISK OBSTRUKTIV LUNGESYKDOM SYKDOMSUTVIKLING. Standard pleieplan Forrige side Operasjonsdag (på intensiv) Sirkulasjon Mål Tiltak . Kronisk obstruktive lungesykdommer ( KOLS ) …. Blant eldre pasienter vil noen også ha behov for pleieplan , barn vil i tillegg til medisinsk habilitering for . Datasamlingen og pleieplanen er utarbeidet utifra hvordan pasienten har det pr. Tidligere sykdommer: Kols , emfysem, ulcus, spiserørsbrokk, fjernet distale . Pasient med KOLS og nedsatt syn brukermedvirkning hjelpemidler . Farene ved underernæring om KOLS -pasient:.


KOLS -pasienter for eksempel som bruker mye av kreftene sine på Respirasjonen , bør man helst prate med minst mulig, og heller avklare ting i . IPLOS, medisinliste, pårørende, fastlege og pleieplan. Metoden er anbefalt for pasienter med KOLS eller kronisk hyperkapneisk. Vi benytter atferds- og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg