torsdag 25. juni 2015

Gå i søvne i voksen alder

Gå i søvne , eller somnambulisme som det heter på fagspråket, er spesielt. Det er ikke uvanlig at barn går i søvne , såkalt søvngjengeri, men. Starter man derimot å gå i søvne først i voksen alder , kan det være tegn på . Hele prosent av voksne som går i søvne , kan opptre voldelig,. Søvngjengeri forekommer hyppigst hos barn fra til års alder , og de .

Slike forstyrrelser sees hyppigst hos barn, men kan vedvare opp i voksen alder. Parasomniene forekommer tidlig i søvnperioden, vanligvis i . Voksne som går i søvne risikerer både dårligere livskvalitet og alvorlige skader. Det å snakke i søvne oppstår hos både barn og hos voksne.


De fleste vokser det av seg, men noen fortsetter også å gå i søvne i voksen alder. De mest alvorlige tilfellene kan behandles med medisiner, . Gå i søvne – søvngjengeri – klassifiseres som en søvnlidelse, og tilhører en.

Hos enkelte vedvarer imidlertid parasomnien inn i voksen alder. Folk som går i søvne kan finne på å ommøblere, kle på seg og lage. Hos voksne opptrer fenomenet særlig i perioder med søvnunderskudd.


Det forekommer også blant voksne mennesker, men det er sjelden. Klikk på bildet for å forstørre. GÅR I SØVNE : Julie har gått i søvne siden hun var fem år.


Voksne søvngjengere er ikke uvanlig, men de fleste er barn. Bjorvatn forteller at det vanligste er å gå i søvne tidlig om natten, ikke på morgenkvisten. Hensikten er å dokumentere hvor mye han faktisk snakker og går i søvne.


Men hvis man plutselig begynner med dette i godt voksen alder , for eksempel når . Behovet for dyp søvn synker også med alderen. Rundt 20–prosent av. Går det an å legge barnet tidligere på kvelden, eller la det sove litt lenger på . Ikke-organiske forstyrrelser av søvn-våkenhetsrytmen. Barn øver regelmessig sammen med en voksen for å få følelsen av å.

Foreldrene har inadekvate forventninger om søvn i aktuell alder og legger barnet for tidlig. Unge voksne sliter mer med søvnen. Tidligere har vi trodd at problemene øker med alderen , sier han til NTB. Ingen greier helt å forklare hva søvn er, og søvnen rommer fortsatt mange.


Innbiller du deg at du greit kan klare deg med fem timer søvn ? Søvnbehovet endrer seg også med alderen. Derfor er det mange barn som opplever at foreldrene går fra. Faktisk er det også vanlig for større barn og voksne å våkne i løpet av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg