onsdag 31. juli 2019

Snus rundt spedbarn

Det hevder ny svensk forskningsrapport. Hei, denne artikkelen er over . Det finnes ikke forskning på snusbruk og krybbedød og vi kan derfor ikke gi råd som er vitenskapelig forankret. De siste årene har det vært rundt tilfeller. Jeg har forhørt meg litt rundt om det, og det virker relativt ukjent for de fleste. Hva går over i melken?


Hvordan påvirker det barnet. Her sluttet far med snus et par mnd før fødsel ☺. Snuse rundt babyen innlegg 19. Amming og snus innlegg 28. Svigerfars snuse-fingre. Flere resultater fra forum.


Nikotin firedobler risiko for spedbarnsdød - Forskning. Det holder ikke å gå over til nikotintyggegummi eller snus , sier professor. Snus og gravid innlegg 8. Etter at man har sluttet å legge spedbarn på magen, regner man med at røyking . Har det samme effekt?


Det har vi ikke undersøkt, men dyrestudier viser det et effekt på nikotin på neste generasjon. Avdelingsdirektør for barne- og ungdomshelse i Helsedirektoratet, Ellen Margrethe Carlsen, forteller at ved bruk av røyk eller snus under . Krybbedød inntrer uten forvarsel. Det kan skje når barnet sover i sengen sin, i en barnevogn eller i foreldrenes armer. Snusing øker risikoen for tidlig fødsel og dødfødsel.


Fagfolk på tvers ønsker nå ny kunnskap om foreldres valg rundt hvor. Wahl er engasjert i temaet spedbarn og søvn og er positiv til samsoving. Jeg snuser onico nå og sluttet med vanlig snus med en gang jeg. Du får dra frem litt forskning rundt samsoving om far snuser, kan bidra til litt . Men tanken på at snusinga skal ha noe å si har aldri slått meg.


Bf ligger jo stort sett med ryggen til oss uansett. Røyking under graviditeten kan gi spedbarn problemer med luftveiene. Den økte risikoen for krybbedød som oppstår når spedbarn sover på magen, gjelder. Bruk av røyk , snus eller andre nikotinprodukter (f.eks. nikotintyggegummi) i . En av grunnene til at babyen gråter når han eller hun snus over på magen, er nettopp at stillingen er. Det er mer motiverende for et barn å titte rundt seg, enn å se rett ned i et gulvteppe.


Derfor hikker spedbarn og slik kan du hjelpe babyen. Vi har opplevd at barn har hatt abstinenser og vært urolig ved fødselen. Dette ser vi i forbindelse med mors snusbruk , forteller Mari Heltne, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg