torsdag 10. januar 2019

Den fjerde barnesykdom oppkast

Her er de vanligste barnesykdommene. Etter hvert oppstår ofte oppkast og uvelhet, magesmerter. Samtidig er det ikke alle barnesykdommene foreldre flest er like godt kjent med.


Tredagersfeber, den fjerde barnesykdom eller den sjette barnesykdom: . Symptomer: Starter som halsbetennelse, feber, hodepine, kvalme og oppkast. Sjette barnesykdom rammer så godt som alle barn, og er ufarlig.

Kalles også tredagersfeber. Vanlige symptomer er feber og utslett. Vil du i stedet vite mer om de mest kjente barnesykdommene , kan du klikke på. Frisk luft er viktig, og mange små måltider er bedre enn få store på grunn av oppkastfaren. Fortsetter med feber og frysninger, hodepine , kvalme og oppkast.


Heldigvis er de aller fleste vanlige barnesykdommene i Norge nokså. Når feberen blir borte dukker det opp et svakt rødfarget og småprikket utslett på kroppen. Kjennetegnes ved nedsatt appetitt, diaré, kvalme, magesmerter og oppkast.


Både fjerde - og femte barnesykdom smitter via dråpesmitte.

Høy feber, pustebesvær, oppkast eller nedsatt allmenntilstand kan forekomme av utslett, og er et . Ved kraftig hodepine, nakkestivhet, kvalme og oppkast. Akutt oppkast og diaré. Dette er også vanlig,.


Ved infeksjon får barnet magesmerte, feber, kvalme og oppkast. Det var utallige infeksjoner i form av oppkast eller diaré, forkjølelser, langvarig hoste, den fjerde barnesykdommen , vannkopper, influensa, . Smitterisikoen er størst mens barnet har symptomer med oppkast og diaré, og barnet. Den femte barnesykdom s 8. Hosteanfallene er vanligvis mest uttalte om natten, og de kan føre til oppkast. De vanligste sykdommene barnehagebarn får er oppkast , diaré og. I begynnelsen oftest uspesifikke influensaliknende symptomer eller som feber med frysninger, hodepine, kvalme og oppkast.


Dersom barnet har rennende avføring eller oppkast skal det holdes hjemme. Gjentatte suppetynne avføringer. Avhengig av smittestoff. Barnet holdes hjemme til.


Enkelt episoder med oppkast etter matinntak. Om barnet har kastet opp i løpet av natten eller morgenen, skal ikke barnet komme i barnehagen. Fjerde barnesykdom (Exanthema subitum).


FJERDE BARNESYKDOM.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg