onsdag 26. desember 2018

Hva er et variert kosthold

Næringsstoffene kan deles inn i seks hovedgrupper. Karbohydrater, proteiner og fett gir kroppen energi. Vitaminer, mineraler og vann er livsnødvendige. Hvilken funktion har de?


Nevn fem eksempler på hvor vi finner proteiner i kroppen.

Forklar hvordan ulike forhold kan gjøre at strukturen til proteiner endres eller ødelegges. Mens den ene gruppen fikk mesteparten av proteinet fra mager sjømat. Dette er eksempler på noe av det deltakerne i forskningsprosjektet fikk . Mange hormoner består av proteiner , eksempler på dette kan være . Celleskjelettet er bygd opp av ulike typer proteiner.


Disse proteinene gir cellen form og mekanisk styrke. Eksempler : mikrotubuli og .

Se hva du bør putte i den perfekte protein-shaken for å få maksimalt ut av. Ekspertene sier at masse protein er godt hvis du vil slanke deg. Her er noen av råvarene . Nedenfor ses eksempler på forskellige proteiner inddelt efter . DNA til mRNA til proteiner.


Ulike strukturelle nivåer. Post-translasjonelle endringer. Hvor mye protein trenger vi egentlig? Behovet for protein avhenger av kjønn, alder og kroppens status. De aller fleste får i seg mer enn nok . Det finnes mange ulike proteiner med ulike funksjoner.


Melk, fisk og kjøtt er eksempler på proteinrik mat, men også vegetabilsk kost som korn, bønner og . Kjøtt, fisk og melk er eksempler på matvarer som inneholder mange essensielle aminosyrer, . Det bør være inntak av noe protein til alle måltider. Først og fremst vil jeg si at . Enzymene er proteiner som bidrar til at det skjer noe i cellene, - de er katalysatorer for biokjemiske prosesser.

Hva mener vi med at et protein har høy kvalitet, og kan du nevne noen eksempler på matvarer som har proteiner av høy kvalitet? Mat med mye fett har derfor mer energi enn mat med mye proteiner eller. Grovt brød og grønnsaker er eksempler på matvarer med mye kostfiber.


Proteinkonsentrasjonen av albumin er ca. Søvn, treningsform, aktivitetsnivå, kropp og hormoner er bare noen eksempler. Jeg liker matvarer med mye proteiner : karbonadedeig, hvitt kjøtt, fisk, egg og . Folk som driver med kroppsbygging eller trener mye trenger mye proteiner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg