onsdag 21. februar 2018

Malaria områder

Malaria områder

Veileder om forebygging av malaria hos reisende (Malariaveilederen). Generelt om malaria og profylakse. Langtidsopphold i malariaområder. Malaria er en alvorlig, potensielt livstruende febersykdom som forårsakes av. Forebyggende malariamedisin må tas for hver reise i malariautsatte områder og.


Malaria områder

Ved reiser til malariaområder må man ta forholdsregler, først og fremst med bekledning og myggnett . Malaria finnes mest utbredt i tropiske og subtropiske områder. Malaria skyldes en infeksjon med en parasitt som kalles Plasmodium. Hvis du blir stukket, kan parasitter komme inn i blodet ditt og gjøre deg syk. Endelig en god nyhet om malaria : milliarder mennesker lever i områder der de risikerer å bli smittet med malaria - men milliard av dem . Alle som oppholder seg i et malariaområde kan få malaria.


Studien, Mapping imported malaria in Bangladesh using parasite. Sammen med områder på Sørlandet. Når kan man se for seg at mygg med malaria og denguefeber kommer oppover mot Skandinavia?


Malaria områder

På grunn av klimaforandringene ble det rapportert malariautbrudd i . Framfor alt må sykepleiere som reiser ut for arbeide i områder hvor malaria er et helseproblem, ha skikkelige malariakunnskaper. Ukomplisert malaria forårsaket av Plasmodium vivax, P. Doksysyklin er et alternativ ved langtidsopphold i malariaområder , men har en . Folkehelseinstituttet: “Ta malaria -forebyggende medisin og unngå å bli bitt”. Hun anbefaler at de som skal reise til disse utsatte områdene tar . Beskytt kroppen med sokker, langbukser og langermete plagg (eventuelt impregnert med insektspray) etter solnedgang i områder med malaria. Afrika og i visse subtropiske områder. Parasitten invaderer de røde.


Sykdommen er mest vanlig i fattige områder , og forekommer i omtrent alle de tropiske. I områder som er hardt rammet av malaria , deler Leger Uten Grenser ut . Over 2millioner mennesker blir smittet av malaria årlig. Nesten halvparten av jordens befolkning bor i områder hvor det er fare for å bli smittet av malaria.


Figur viser områder hvor malaria forekommer. I en varmere verden kan mygg flytte til nye områder og ta med seg. Jørgen Overgaard ved NMBU, forsker på risikofaktorer for malaria og . Prøv så godt du kan å unngå områder med kratt, der myggen svermer, og.


Hvis du bor i eller har vært i et område med malaria , bør du ikke ignorere følgende . Falciparum malaria kan raskt utvikle seg og er livsfarlig. Dersom en får feber etter opphold i tropisk område , skal lege kontaktet umiddelbart. Symptomer forårsaket av de andre formene kan i sjeldne tilfeller opptre flere måneder og år etter . Utryddelsen av malaria har vært vellykket i andre deler av verden også. I noen områder skjedde dette automatisk gjennom forbedrete levekår og helseomsorg .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg