onsdag 21. februar 2018

Bøker julegave 2018

Tobakksrøyking,. Arvelig faktor (genetisk disposisjon). For eksempel har barn som utsettes for passiv røyking en dobbelt så høy risiko for utvikling av KOLS som voksen.


Det er ikke uten grunn at alle . I tillegg kan yrkeseksponering for støv, gasser, irritanter og røyk, når. Passiv røyking bidrar også til symptomer fra luftveiene og KOLS.

KOLS , astma og andre allergi- og luftveisproblemer . Konsekvensene av røyking bæres i stor grad av kommunen og av. Personer med kort utdanning begynner tidligere å røyke, er utsatt for mer passiv røyking og . KOLS må mistenkes hos alle røykere med langvarige luftveissymptomer. Ei studie dreg fram passiv røyking som ein sikker risikofaktor for KOLS (24).


Andre meiner at passiv røyking kan vera ein risikofaktor ( 25). Ifølge WHO er det en seriøs risiko for å utvikle sykdommen som passiv røyker. Omfanget av KOLS hos ikke-røykere vil være avhengig av hvordan vi definerer. For tidlig fødsel kan føre til lungeskader .

Rundt prosent av KOLS -relaterte dødsfall er forårsaket av røyking. Dersom du slutter å . Røyking er langt den viktigste årsaken, men sterk luftforurensning på arbeidsplassen kan også føre til at du utvikler kols. Alminnelig byforurensning og passiv.


Kun prosent av den norske befolkningen røyker vanlig tobakk – mange av. Utsetter vi andre for passiv røyking med e-sigaretter? En tredel av kols -diagnosene er ikke relatert til egen røyking, men passiv røyking som barn høyner sjansen å for å utvikle kols som voksen. Sørge for omgående medisinsk behandling ved luftveisinfeksjoner som halsbetennelse. Unngå passiv røyking.


Andre miljøfaktorer som kan bidra til utviklingen av kols er langvarig påvirkning av passiv røyking , hyppige luftveisinfeksjoner i barndommen, astma og svekket . Arbeidstakere og gjester utsettes derfor fortsatt for passiv røyking mange. Røyking fører til mange tilfeller av hjerte-, kar- og lungesykdom og tidlig død. Hjerte- og karsykdom, kols og lungekreft er blant de alvorlige sykdommene som kan forårsakes av. Du kan også få varig lungeskade, som kronisk obstruktiv lungesykdom ( kols ). Røyking kan også skade folk rundt deg ( passiv røyking ). Barnastma forverres, og.


Alle med alvorlig røykerelatert sykdom som KOLS og hjertesykdom bør . Selv av-og-til røyking og passiv røyking skader DNA.

Røyking er tobakkbruk der tobakken forbrenner, enten i sigaretter, sigarer. Enkelte undersøkelser har tilskrevet økt risiko for krybbedød til passiv røyking. Kjennetegn for KOLS er kronisk obstruktiv bronkiolitt og emfysem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg