mandag 25. desember 2017

Rotavirusvaksine smitte foreldre

Rotavirusvaksine inngår i barnevaksinasjonsprogrammet. Smittemåten er oftest fekal-oral, men virus finnes i sekret fra luftveiene og . Viruset smitter svært lett. Barn med foreldre fra land med høy forekomst av tuberkulose får tilbud om vaksinen . Mange foreldre er skeptiske til omgangssykevaksinen.

Det er slik at alle barn inntil fem års alder blir smittet med rotavirus. Vanlig smittemåte er at barnet putter hånden i munnen etter at det har tatt på. Det er nok mange foreldre som gjerne ville unngått at barnet ble . Hvor lenge er det fare for smitte , forresten?


Han mener en slik utvikling kan være noe av årsaken til at meslingsmitte de siste ukene har spredd seg i høy hastighet gjennom 17 . Vi verken hørte eller leste om noen som var bekymret for at barnet skulle bli smittet med rota viruset. Og slik er det med alle vaksinene.

Tok rotavirus-vaksine , fikk rotavirus. Informasjon til foreldre. Vanleg smittemåte er at barnet puttar handa i munnen. Målet med rotavirusvaksinasjon er å beskytte de yngste barna mot alvorlig. Fra man har fått smitten og til man blir syk, tar det fra til timer.


Noen ganger opplever foreldre at barnet kaster opp, men at det blir med den . God håndhygiene kan redusere smitten , men vil ikke kunne. Alle spedbarn i Norge får tilbud om vaksinen Rotarix, som forebygger mage og tarminfeksjon forårsaket av rotavirus. Innføring av vaksine mot rotavirus i. Fekal-oral smitte er vanligst. Det er ventet at innføring av vaksinen også vil redusere foreldres sykefravær.


Folkehelseinstituttets fageksperter anbefalte i fjor at rotavirusvaksine bør. Han var smittet av rotavirus og døde på grunn av uttørking. I stedet for programvaksinasjon foreslo Rådet at foreldre selv kan betale for vaksinen.


Før innføring av rotavirusvaksine i barnevaksinasjons programmet, var rotavirussykdom . Tenk om et barn dør fordi det er smittet av en alvorlig sykdom i min barnehage!

Dersom foreldre ikke ønsker at barna skal vaksinere seg, må de bytte barnehage, bekrefter eier Helle Soos overfor. Dette har ført til en reduksjon i . Hepatitt B smitter fra mor til barn før og under fødselen. Barn og ungdom av foreldre fra høyendemisk område. Overfølsomhet etter en tidligere vaksinasjon med rotavirusvaksine.


RotaTeq gis til asymptomatiske HIV- smittede spedbarn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg