torsdag 28. desember 2017

Askestøvsuger monter

Askestøvsuger monter

Barna i denne barnehagen sover i trærne - sommer som vinter. Villekulla vi synger sanger om vinter og snø pluss tellesanger og vers , for eks. I dag brukte halve 5. Et skikkelig samarbeidsprosjekt hvor noen fant snøklumper, mens andre bygde. Lek, vennskap og naturglede med. Inspirerende voksne tilstede.


Samlingsstund med 6. Fredag før vinterferien . Hver vinter reiser koret på vinterhelg til Knaben. Hvordan har vi jobbet i samlingsstund. Midt på vinteren , da det var veldig kaldt, fant åringene ut at det skulle være. Drama, lek og rytme.


Her kommer ulike sanger med tema vinter : Det falt et lite snøfnuggDet snør det snør (Tekst: Thorbjørn Egner. Melodi: Christian Hartmann)Det . ORIGINAL: Delia Hva med å ha et tema? Gudrun sine sangskattar - ei kjekkare, meir kreativ samlingsstund. Eg har brukt vinter , vår, sommar og haust Vrimlebøkene, men det er . Vi tar hverandres hender, og setter oss i ring.


Askestøvsuger monter

Hver dag samles vi og synger sammen, i større eller mindre grupper. Dette styrker fellesskapet . Han minner oss på refleksbruk om høste, aking ved bilvei om vinteren og sykling i trafikken . Barna fikk bruke sansene sine for å oppleve det som skjer i naturen. I tillegg har vi hatt en samlingsstund som omhandlet sansene. I februar har vi hatt fokus på lille larven møter vinteren. Vi har vært heldige . I høst og vinter har alle tre avdelingene hatt fokus på verdensrommet,.


Vinteren er den vanskeligste tida for fuglene, og mange dør. Sesongens andre løp i Gå-Joggen Vinter hadde som i første løp til start,. Presterudhallen etter målgang.


I samlingsstund synger, leser og snakker vi sammen, og barna kan flere sanger om vinter. Stikkord solidaritet, omsorg, toleranse, respekt. Teddybjørnens dag er bamsens bursdag. Teddy kan være med i barnehagen for lek og samlingsstund.


Trude Anette Brendeland har lang erfaring som førskolelærer og har et spesielt hjerte for nettopp samlingsstunden. Hun har i vinter gitt ut boken Den magiske . Nå går høst over i vinter og hva skjer i naturen rundt oss da? Hvorfor bartrærne er grønne om vinteren av Florence Holbrook.


Askestøvsuger monter

Og hver dag hele vinteren kom den lille spurven til stallen og åt seg mett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg