fredag 22. september 2017

Fårikål kjøtt

Dette kjøttet inneholder ben og litt mer fett, noe som gjør kjøttet saftig og . Legg kjøtt og kål lagvis i gryta med salt og pepper mellom lagene, og kok til det er mørt. Klassisk og god oppskrift på fårikål. Retten er enkel å lage, men kjøttet skal småkoke i ca.


Kan gjerne lages dagen i forveien. Jeg synes det er litt trist å kjøpe det ferdige fårikål kjøttet som mange butikker selger for en veldig lav pris.

Kjøp kjøtt av god kvalitet og fårikålen blir mye bedre. I de ferdige pakkene med fårikålkjøtt er det bare slintrer, bein og brusk, sier svigermor. Hun kjøper lammelår skåret opp i skiver. Det skal dessuten ikke mye til for å servere en rykende varm gryte med fårikål: Som navnet tilsier så trenger du kun fårikålkjøtt og kål. Det er ikke vanskelig å koke fårikål, mener tradisjonsmatbærer Inga.


Både Flatmo og Sandvik foretrekker vanlig fårikålkjøtt , som har mer smak . Korma er en betegnelse på gryter hvor kjøtt er kokt mørt i en krydret saus med . Fårikålkjøtt kan brukes på flere vis enn til den klassiske norske.

Det beste kjøttet til fårikål kommer fra bogen, sidene og nakken. Min personlige favoritt er nakkekjøttet. Ingenting slår fårikålen når det kommer til å samle fest og folkelighet i ett og. Dette er en nydelig, tradisjonsrik fårikål med kjøtt som har sin opprinnelse fra fjellområdene på Vestlandet, kokt med deilig kål hvor all smak og . Kålen du bruker i fårikål er helt vanlig hodekål.


Bruk omtrent samme mengde kjøtt som kål. Del kålen i båter og så båtene i to eller tre. Legg så kjøtt og kål lagvis med et dryss salt og pepper mellom hvert lag. Hell på vann og la det koke opp.


La fårikålen trekke over svak varme under lokk til . La nærbutikken bestå! Nordfjord Pr Kg 110. Hvordan lage fårikål ? FÅRIKÅL MED ØL: Jeg elsker fårikål og lager gjerne en kjele med to kilo kjøtt bare til meg selv.


Da har jeg fårikål hele uka, eller i tre-fire dager. Med nyslaktet lam i butikkene er det igjen høysesong for fårikål, som har. Av indiske retter med fårikålkjøtt trekker hun fram Rogan josh, som i .

Fårikål består av ferskt kjøtt av sau eller lam, hodekål og hel sort pepper. Kjøttet skal ikke være konservert ved for eksempel salting og tørking, . Vi brukte rett og slett flere metoder som sikret mer smak i fårikålen. Kål er stort sett bare vann, og det tar ikke lang tid før alt er dekket.


Krydre med salt og pepper mellom . Slik lager du fårikål. FÅRIKÅL : Kålen spiller minst like stor rolle som kjøttet når du skal . Her er tipsene du trenger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg