torsdag 16. juni 2016

Koke kjøtt dagen før

Hemmeligheten ligger i kunsten å langtidskoke kjøtt. En enda enklere måte å få en fyldig saus på, er å vende det ustekte kjøttet i hvetemel før det brunes. Koking av kjøtt er en go gammel tradisjon som kommer i nye mattrender. Supper og gryter basert på kokt kjøtt gir kraftfull smak og kan varieres på utallige.


Bresere betyr å brune kjøttet , for så og koke det under tett lokk.

Kjøttet kan fint tilberedes dagen før , men da må det lagres kjølig og varmes . Ta en inntørket sau, en bunt bjørkepinner og stable kjøttet i den største. For den som koker kjøttet dagen før dagen, eller tidlig samme dag, . Når du lar kjøttet koke riktig lenge, brytes nemlig proteinene ned og. En halvtime før kjøttet er ferdig, koker du poteter, gulrøtter og kål i skiver. Dagen før : Lag marinaden: Kok opp vinen.


La koke i fem minutter for å få alkoholen til å fordampe.

Tilsett urter og oppskårede grønnsaker . Lang koketid gjør kjøttet ekstra mørt. I tillegg kan det være praktisk å lage gryter med kjøtt og grønnsaker som får godgjøre seg. Oksekjøtt kokt flere timer i rødvin , helst fra Bourgogne-regionen. Ekstra mørt – start dagen før.


Kan jeg brune, og koke grytekjøttet i dag, og lage gryteretten i morgen? Bør jeg ta kjøttet ut fra kraften før jeg setter det i kjøleskapet, eller kan . Høsten er tid for tradisjonskost med mørt og godt kjøtt og smakfulle. Kan man koke kjøttet sammen med tørkede urter istedet for ferske? Oppskriften er hentet fra boken Den store kjøttboka av Andreas Viestad.


Du velger selv hva slags vin du skal bruke, men husk at riktig vond vin ikke blir bedre av å bli kokt. Den blir bare bedre om du lager den dagen i forveien. Suppen smaker enda bedre dagen etter.


Slakter Göran Johansson har jobbet med kjøtt i over år, og gir deg svarene. Jeg tar det fra fryseren kvelden før , og legger det i kjøleskapet over natten. Ligger det lenge i varmt vann blir det ytre litt rart, litt kokt.

I så tilfelle tas dette avskjæret ut før neste steg. Ha soppen i gryta og kok videre til soppen er myk, i ca. Stort sett alle gryteretter smaker like godt hvis de har blitt lagd dagen før. Blodklubben kan kokes i samme kjele som kjøttet , men buljongen kan bli litt grumsete så enten kan man ta av buljong før. De hadde da i alt fire dyr med simla fra dagen før.


Alle var utkjørte, men de fikk kokt og spist kjøttet før de gikk til ro for natta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg