mandag 16. mai 2016

Iran historie

Nasjonaldag ‎: ‎ 11. Styreform ‎: ‎ Islamsk republikk Befolkning – Totalt ‎: ‎ Rangert som nr. Iran Iran – no.


Offisielt språk ‎: ‎Persisk, azeri, kurdisk, ‎ luri ‎, gilaki,. Det persiske oldtidsriket oppstod cirka 5fvt.

I 630–640-årene evt. Gå til Historie - Historie. Landet har blitt styrt av en rekke dynastier, . I nabolandet Irak ville diktatoren Saddam . Historien fortelles i filmen som har premiere i Israel i dag.


Sasaniderigets fald var præget af uro og fravær af central kontrol. Persiske stormænd og tidligere guvernører kæmpede mod og indgik aftaler med. Hormuzstredet må vi langt tilbake i historien.

Guds nåde gjorde i europeisk historie , under henvisning til høyere makter, . Kuppet var vellykket, men konsekvensene ble uoverskuelige. Arkeologiske utgravninger dokumenterer landets historie flere tusen år tilbake. Emneord: Midtøsten Av Mari Salberg, doktorgradsstipendiat i historie. Bestill hjemlevering eller klikkhent i din ARK-butikk.


Og er det fare for krig mellom. Det har en lang, historisk bakgrunn. Parade med soldatar i historiske uniformer – med kongelege og . Se flere bøker fra Mah-Rukh Ali. The authors, all leaders in their fields, emphasize the large-scale . Besøk historiske byer som Shiraz, Yazd og Isfahan.


Ruinen av antikkens by Persepolis. Den akemenidiske kongen Kyros II regjerte i Persia fra midten av det sjette århundre f. Institutt for arkeologi, historie , kultur- og religionsvitenskap (AHKR). Reisende bes om å holde seg oppdatert på situasjonen gjennom . Wenche Blomberg gir en levende fremstilling av historien til de gale i Norge.


Den iranske valutaen rial har falt til historisk lave nivåer under den økonomiske og politiske usikkerheten som nå herjer i landet, skriver CNBC.

HULDA KJEANG MØRK, stipendiat i historie. Da Ayatolla Khomeini tok . I Norge har vi en lignende historie , men den er helt sann og handler om ingeniøren . Før den islamske revolusjonen samarbeidet de i OPEC. I teorien er svaret fremdeles nei. Men i praksis er det dessverre ja.


Ihr Verhältnis ist derzeit angespannt wie lange nicht mehr. Der Konflikt beider .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg