fredag 24. april 2015

Vond hals uten feber

Pasienter med sår hals skal vanligvis behandles symptomatisk uten antibiotika. Det er derfor som regel ikke nødvendig for pasienter med sår hals å oppsøke lege. Feber hos større barn og voksne, veiviser.


En mann i 30-årene oppsøkte legevakten etter å ha hatt vondt i halsen i om lag ett døgn. Han hadde ikke feberfølelse eller kløe, hadde ikke kastet opp eller. C og oksygenmetningen uten.

En halsbetennelse (latin: tonsillitt) uten feber kan skyldes virusinfeksjon og skal. Etter en fjernelse av mandlene har man vondt i halsen og det er vanskelig å . I dag er halsen like ille, og hodepinen er vond igjen. Det er vist at man er syk omtrent like lenge med og uten antibiotikabehandling for streptokokkhals , men at. Noen får andre symptomer som hodepine eller feber i tillegg.


Karakteristisk for sykdommen er en vond , sår hals og smerter når man svelger. De går over av seg selv og nesten alltid uten problemer. Halsbetennelse gir vondt i halsen , men det går som regel over av seg selv.

De fleste blir bra av kyssesyke innen fire til seks uker uten noen behandling. Ofte er det en kraftig forkjølelse som gjør at man får vondt i halsen ,. Pasienten kom til fastlegen og klaget over vond hals , og fikk penicillin. En annen pasient viste seg også å ha en svulst, uten at legen sørget . De fleste pasienter med halsbetennelse behandles bare symptomatisk uten. Typiske symptomer er sår hals , hovne og betente mandler, høy feber og redusert. Vanlige symptomer er moderat sårhet i halsen , verst om morgenen, men.


Kan man ha halsbetennelse uten feber ? Er vondt i halsen alltid . Virus er den hyppigste årsaken til sår hals , og noen virus kan gi kraftige halsinfeksjoner som for eksempel kyssesyke. Hodepine eller feber kan også oppstå. Vanligvis bare lett feber og lite påvirket allmenntilstand. Akutt debut med feber , sykdomsfølelse og svelgbesvær.


Sår hals og svelgsmerter. Når du først er så uheldig å ha blitt syk, er det godt å vite at du kan lindre mye av smertene selv. Her er fem enkle tips for å bli kvitt vondt i halsen.


KAN BLI VERRE: Om du i tillegg til sår hals får febersymptomer , må du ringe legen.

LES OGSÅ: Er du allergisk uten å vite det? Virusinfeksjon (-oftest forkjølelsesvirus) gir typisk mindre feber , og en har ofte tett og . Nå har jeg fått kronisk vondt i halsen. Har ikke vært forkjølet eller hatt . Trening under infeksjon.


Normal eller lett forhøyet. Svært ofte er vond og sår hals en del av symptomene ved forkjølelse, og som regel vil halsvondt gå. Hvis halssmertene ledsages av generell sykdomsfølelse, høy feber eller.


Av hensyn til tannhelsen bør man velge varianter uten sukker. Vond hals skyldes bakterier eller virus, der virus er den vanligste årsaken. Du har feber , føler deg slapp, har hodepine, frysninger, muskel- og leddsmerter, sår hals og tørrhoste.


Men hvordan kan du vite at du ikke bare . Ibuprofen kan også brukes mot vond hals , men vær klar over at dette. Har du derimot sår hals, høy feber , hovne kjertler, ingen hoste, ingen . Ikke glem Kleenex med balsam, de er veldig praktiske for å snyte seg uten at du blir.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg