fredag 6. april 2018

Gingivitt gravid

Gingivitt gravid

Mange gravide får tannkjøttbetennelse – men tilstanden forsvinner etter. Tilstanden oppstår vanligvis i slutten av 1. Gravid - og behov for tannlegebesøk. Har du tannkjøttbetennelse?


Gingivitt og periodontitt betraktes som forskjellige sykdommer. Les alt du trenger å vite om tilstanden og hvordan våre spesialister kan hjelpe deg med ditt problem. Inflammatoriske forandringer i tannkjøttet.


Det kliniske bildet avhenger. Såkalte gingivitt berører de fleste gravide kvinner til en viss grad. Hvis du allerede har gingivitt , vil tilstanden sannsynligvis forverres under svangerskapet.


Gingivitt gravid

Sykdommen er ikke farlig dersom den oppdages tidlig, og forebygges av god tannhygiene og. Under graviditet er renhold av tenner ekstra viktig, fordi tannkjøttet reagerer sterkere på. Det er veldig vanlig at gravide opplever å få gingivitt , dette identifiseres som en . Betennelse i tannkjøttet har den medisinske betegnelsen gingivitt. Dersom bakteriebelegget ikke. Noen gravide får betent tannkjøtt.


Når man forsiktig berører tankjøttet blør det. Pasienten har en kraftig betennelse ( gingivitt ). Så langt finnes det ingen tegn til periodontitt - tannens feste er . Men svekket allmenntilstan graviditet og enkelte medisiner kan medvirke til at. Betent tannkjøtt kan også være et tegn på gingivitt , som er tannlegespråk for betent tannkjøtt. Det er en allmenn oppfatning at tennene blir svekket under graviditet og at det.


Utfyllende informasjon om Pass på tennene under graviditeten. Tenner og graviditet. Under svangerskapet vil ofte matvanene endre seg.


Måltidene blir hyppigere og det spises mer sukkerholdig kost. Dei vanlegaste sjukdommane er gingivitt (tannkjøttsbetennelse) og. En del gravide har lettere for å utvikle hull i tennene eller å få betennelse i tannkjøttet.


Gingivitt gravid

Munnhygienen er derfor svært viktig under graviditeten. Dette gjør at en del. Når barn klager på vondt i munnen eller tannverk, kan det skyldes sår i munnen, tannbyll, hull i en tann eller soppinfeksjon.


Les mer om de mulige årsakene her. Mangelfullt renhold kan gi en overfladisk betennelse i tannkjøttet ( gingivitt ). Det vil også blø ved berøring . Tannkjøttet blir da hovent og får en mørkere rødfarge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg