tirsdag 10. april 2018

Blemmer bak på tunga

After rammer opptil av befolkningen fra tid til annen. Stress og forkjølelse er bare to av grunnene til blemmer i munnen. Bilde av munnblemmer Vis større bilde Bilde av sopp på tungen Vis større bildeStomatitt (munnhulebetennelse, stomatitis) er en betennelsesreaksjon i . Har du oppdaget blemmer på tunga til barnet ditt?


Det trenger ikke å være faktiske blemmer , men en rekke andre årsaker. GJØR VONDT: Små blemmer på tunga kan gjøre vondt i dagevis .

Jeg er en gutt på år som har over dager hvert plaget av blemmer i svelget bak drøvelen de er rø og noen blemmer bakerst på tungen. Jeg oppdaget for noen måneder siden noen blemmer bakerst på tungen. De er ulike i størrelse, men de største er kanskje 3mm i diameter.


De fleste tilfeller av kreft i munnhulen oppstår i tungen eller i gulvet av munnen. De kan også oppstå på innsiden av kinnene, på gummene eller i taket av . Har tungen forandret farge, størrelse eller utseende? Legen ser også på hvordan såret ser ut, om det er blemmer , vekster, sår som ikke leges . Hei Jeg lurer på en ting.


Noen små å noen mellom store.

Hva er det som gjør at man får blemmer på tungen sånne små hvite eller rødeprikker. Blemmer i munnen er både plagsomt og smertefullt. Vanligvis dukker den opp på leppene og kalles ofte forkjølelsessår, men kan også opptre bak i ganen.


Du kan få trøske på tungen , tannkjøttet, på innsiden av kinnene, på ganen eller i halsen. Du kan også få Candida-infeksjoner i andre deler av . For fem år siden fikk jeg et voldsomt angrep av blemmer i munn og svelg. En lege sa engang at vis meg tungen din og jeg skal si deg hvem . Sår og endringer på tunga og i munnhulen kan være tegn på sykdom. Gjennom munnhulen kan man titte inn i kroppen, sier munnhuleekspert. Det ser ikkje ut som prikker som har kome oppå huden på tunga , men.


Her får du tips til å unngå blemmer og munnsår. Alle mennesker som fra tid til annen plages med blemmer i munnen, vet hvor. Stress kan utløse blemmer , så for å forebygge de skal du ha rikelig med søvn samt finne.


Vaginakuler er hemmeligheten bak et fantastisk sexliv . After er små, gråhvite sår inne i munnhulen. De sitter ofte på innsiden av kinnene, leppene og på tungen. Sårene er ofte røde rundt kanten, og du kan få . Jeg har en blemme bak p tunga , det er ei stor blemme.

Brelin tipser om at dersom barnet er svært plaget og har mye vondt, kan det få smertestillende. Hei,Jeg hadde i august en del sviende blemmer i munnhulen og bak på tungen , det var vanskelig å spise og svelge uten at det gjorde vondt. Dersom tumor sitter i tungen kan det bli aktuelt å gjøre en reseksjon.


I alvorlige tilfeller kan det utvikles store blemmer og sårdannelse. Tungen kan fungere som en oversikt over helsen din. Når man er frisk har tungen en jevn, rødlig farge, og en myk, fuktig tekstur. Ved betennelse som skyldes et bestemt virus (coxsackie A virus) vil det typisk være små blemmer på mandlene og den bakerste del av ganen.


Hun vil nå helst at jeg skal undersøke hos en lege, men . After oppstår på tungen , i kinnet og til og med på tannkjøttet, og varer. Et munnsår ser ut som en liten, væskefylt blemme på leppen eller rett .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg