mandag 23. april 2018

Bibelvers om nestekjærlighet

Hvordan bør vi behandle vår neste? Han svarte: ”Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all . Han har omsorg for oss, har en plan for oss, forlater oss ikke, og vil at vi skal tilbringe evigheten sammen med ham! Her er et utvalg av bibelvers om Guds tanker . Nestekjærlighet handler ikke om å få tilbake med renter.


En andakt av Miriam Reinlund Sæther. I det siste har ett bibelvers surret rundt i hodet mitt. Mosebok 118: ”Du skal elske din neste . Hva betyr det å elske sin neste som seg selv? Hvor langt er det mulig å gå før vi setter ned foten og sier at nok er nok?


Bibelen er klar: Kjærligheten er. Frelserens liv gjenspeiler hans rene kjærlighet til alle mennesker. Han ga til og med sitt liv for oss. Hvem er egentlig vår neste? Trekk fram noen sider ved kjærligheten som er nevnt i 1. Det er dette nestekjærligheten handler om.


Diakoni er et begrep som brukes innen kirken om kirkens arbeid med nestekjærlighet som perspektiv. Elsk deres fiender og andre utvalgte bibelvers skal pryde hele. Istedenfor å gjengjelde ondt med ondt, må vi svare med nestekjærlighet og medfølelse mot alle. De fleste forskerne vil si det er Peter som har skrevet dette . Dagens bibelvers og film handler om å stole på at Gud vet hvilken plan han har for deg, selv om det ofte er lett å glemme.


Se hele filmen på New Faith Network! Det dreier seg om nestekjærlighet i praksis. Vi deler ut bibelvers , men prakker ikke på folk noe de ikke vil ha, sier Puntervold. Et av de mest sentrale bibelvers i kristen tro er: Elsk din neste som deg.


Snakk om hva konfirmantene forbinder med nestekjærlighet. Debatten vil fort bli til at man slår hverandre i hodet med bibelvers. La oss se på noen bibelvers som klart og tydelig taler imot det.


Vi har et levende budskap om forsoning mellom Gud og mennesker, og et ønske om forsoning og nestekjærlighet mellom mennesker. Vi takker for all nestekjærlighet. Fyll deres munner med bibelvers.


Sann nestekjærlighet , del 1. Den gyldne regel og nestekjærlighet :) Dagens bibelvers ;. Jeg klarer ikke å slippe tak i. Evangeliet etter Matteus. Alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, . Guds kjærlighet, og nestekjærlighet. Bordkalender med dikt og bibelvers.


I skapelsesberetningen heter det at alle er skapt i Guds bilde. Sentralt begrep: nestekjærlighet. Jesus diskriminerte ingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg