mandag 11. januar 2016

Nå tenner vi det første lys nynorsk

No tenner vi det første lys , åleine må det stå. Vi ventar på det vesle barn i krubba lagt på strå. Nå tenner vi det første lys , alene må det stå.


Vi venter på det lille barn som i en krybbe lå. NÅ TENNER VI DET FØRSTE LYS Tekst: Sigurd Muri - Melodi: Emmy Köhler . JULESTEMNINGEN HAR NÅ VIRKELIG BEGYNT Å GLI INN ETTER . Top 1Latest Worship. Første søndag i advent, markerer begynnelsen på kirkeåret, denne faller alltid. Så fint å få versene på nynorsk ! Nynorsk i fjor betyr vel at vi får ta sangen på bokmål i år. Tradisjonen tro skal jeg også i år tenne adventskransen på bloggen min.


Bokmål i fjor vil vel si nynorsk i år. Så tenner vi et lys i kvel vi tenner det for glede. Det står og skinner for seg selv og oss som er tilstede. De står og skinner for seg. På kjøpesentrene og på bytorvene Norge rundt er det vanlig å tenne julegranen første søndag i advent.


Vi tenner det første lys i adventsstaken på første søndag i advent. Der hvor utgaver finnes både som bokmål og nynorsk , er begge gjengitt hver for seg med noter. Det kimer nå til julefest –. Nynorsk : (4 ) S: D: - E: - U: - El: Di: Sa: Dubletter: 9. Eit lys skal brenne.


Litaniet ( Nynorsk ). For hver sndag i advent tenner vi et nytt lys i staken og syngerleser et vers om. Ingemann Nynorsk tekst: Gunnar Rysstad Melodi: Schlesisk. Språk: Norsk ( Nynorsk ). Songen er bygd opp slik at det første verset vert sunge , når det første lyset i vert tent, det . Det er usikkert når man begynte å markere advent. Vi har flere symboler vi markerer adventstiden med.


Man tenner vanligvis det første lyset på den første søndagen i advent og andre på den andre. Store norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk. Og når mor sovna på sofaen etter gåveutdelinga, ordna nokon andre opp med. Sangene er gjengitt både på nynorsk.


Hver høst når forventningene til at det hvite teppet skal legge seg. Milde Jesus, dine hender ( nynorsk ). Signalet, julenatt, kjem frå kyrkjetårnet, og når la- a- a- …. Vi spiste pinnekjøtt, åpnet gaver, fyrte i peisen, spilte på flygelet (!) som stod i. Et lys skal brenne for denne lille jord. Den blanke himmelstjerne, der vi og alle bor. Nå stråler alle de fire lys for ham som elsker alt .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg