torsdag 14. januar 2016

Artrose kne

Hva er artrose i kneet ? Røntgenbilde av kneleddet. Kneleddet utgjøres av lårbeinets og leggbeinets leddflater. Beinvevet er kledd med brusk som gjør at . For ti år siden fikk jeg besøk av en pasient med store plager fra artrose i det ene kneet.

Han hadde tatt røntgenbilde av kneet og fått vurdering . Symptomer på artrose er blant annet smertefulle, stive og hovne ledd. Som et vektbærende led er kneet naturlig nok et av . Alle ledd kan rammes av artrose , men noen av kroppens ledd rammes oftere enn andre. Blant de vanligste rammede leddene, er de vektbærende kne - og . Det er spesielt de vektbærende . Foran- dringer i leddbrusken utvikler seg naturlig med alderen.


Diagnostikk og utredning.

Primærsymptomet er smerte i både kne og hofte. Og gikt i kneet er den vanligste . Instabilitet i kneet er typisk etter en korsbåndskade eller skade av annet. Hos pasienter under år med artrose bare på innsiden av kneet forsøker vi å unngå.


Ferske studier viser at injeksjon av en type stamceller som kan isoleres fra beinmarg eller fettvev inn i knær med artrose , fører til redusert . Mest vanlig med artrose i hofter, knær og fingre. Ved artrose oppstår det en ubalanse i oppbygningen og nedbrytingen av brusken i leddet. Brusken blir ” flisete” . FRISKE KNÆR : Med smarte øvelser kan du forebygge artrose og holde knærne friske. For Arna Bratteberg (71) er styrketrening avgjørende. Leddsmerter er det vanligste symptomet.


Smertene kommer særlig når du belaster det syke leddet, f. Har du skader eller plager i kneet ? Mange sliter med skader og lidelser i kneet som kan være vanskelig å diagnostisere da ulike. May Arna Risberg, professor og fysioterapeut. Slitasjegikt i kne ( artrose ).

Ortopedisk Klinikk, Oslo . Sykdommen består i at brusken . Tekniske hjelpemidler, for eksempel stokk eller albuekrykke, kan redusere belastningen på leddbrusken hos noen pasienter med artrose i kne og hofteledd. Illustrasjonsfoto: Friskt kne (t.v) og kne med leddsykdom (t.h) - her med intakte korsbånd. Her er Øvelser mot Betydelig Kneartrose - altså øvelser som kan benyttes hvis man er rammet av avansert slitasjegikt i et kne eller begge . Artrose i kne med intakte korsbånd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg