mandag 13. januar 2020

Soppinfeksjon huden

Soppinfeksjoner i hud skyldes ulike typer sopp som angriper forskjellige områder av kroppen. De vanligste undertypene av sopp er lokalisert til hodebunn, kropp . Candidiasis er den vanligste typen soppinfeksjon i huden. Candida er en gjærsopp og det finnes mer enn ulike typer Candida. Hodebunnen, føttene, lysken og neglene kan angripes av sopp.


Disse soppinfeksjonene angriper hornlaget i huden.

Soppinfeksjon (mykose) i hud og negler er en overfladisk betennelse som skyldes dermatofytter eller gjærsopp. En soppinfeksjon på huden eller i en negl. Disse finnes normalt i huden , men noen ganger kan . Gå til Sopp i huden - Soppangrep på huden rundt omkring på kroppen ses typisk som store eller små ringformede pletter.


Plettene kan ha en . Bruk et imidazolderivat, for eksempel klotrimazol ( Canesten, Klotrimazol). Kremen påsmøres tynt 2–ganger daglig i 1–uker. Hvordan får man gjærsopp i huden ?

SOPP I HUDEN : Mange av oss opplever å få pigmentflekker etter en lang sommer, men har du fått noen lyse flekker i huden nå er det ikke . Ringorm er en soppinfeksjon i huden. Sopp finnes naturlig på hud , i munn, i mage, og også i skjeden hos mange kvinner. Vanligvis gir sopp ingen plager, blant annet fordi en rekke naturlige bakterier . Mange tror de hvite flekkene i huden skyldes pigmentforandringer. Opp mot ¾ av alle kvinner over år har opplevd en soppinfeksjon i underlivet.


Vanligvis vil man oppleve kløe, svie og endring av utflod når man har en . Disse forholdene øker sannsynligheten for kolonisering av forskjellige typer sopp. Etter vask er det viktig å tørke huden godt, mellom tærne og i . Sopp gir vanligvis litt avbleket, lett rød hud gjerne med noe avflassing. Rosacea kjennetegnes av rød nese og kinn. Ofte med tydelige kar, grove . Man mistenker at en sopp i ansiktet, som heter Pityrosporum ovale (Malassezia), er medvirkende.


Problemet oppstår som . Det er en sopp som alle har på huden. De fleste soppinfeksjoner i huden behandles med krem eller salve. Hva slags sopp som har forårsaket infeksjonen, avgjør hva slags middel som velges.

Kontakt lege dersom du har mistanke om en soppinfeksjon , og sørg for å få riktig behandling. Sopp er en del av normalfloraen på huden vår. Utslettet er ringformet og oppstår vanligvis på glatt og myk hud , uten for mye hår.


Betegnelsen ringorm brukes ofte om flate, ringformete soppinfeksjoner i huden , særlig på armer, ansikt, hals, håndrygg eller hodebunn. Før preparatet brukes til egenbehandling bør en være sikker på at plagene skyldes soppinfeksjon. Typiske symptomer kan være rød hud , kløe og svie.


Den kan dukke opp hvor som helst på kroppen, bekrefter Caroline Strandhagen, hudlege. Soppinfeksjon i underlivet er svært vanlig og de fleste kvinner opplever å få underlivssopp en eller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg